Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Οκτ-2019 17:17

  Δέσμευση Βρούτση στο ΕΕΑ για μείωση των εργοδοτικών εισφορών

  Δέσμευση Βρούτση στο ΕΕΑ για μείωση των εργοδοτικών εισφορών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη δέσμευση ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2020 και έως το 2023 θα είναι κατά 5 μονάδες χαμηλότερες προχώρησε ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου.

  Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. τόνισαν στον κ. Βρούτση την ανάγκη μείωσης των εισφορών των μικρομεσαίων και των εργοδοτικών εισφορών, ως ένα από τα μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας.

  Ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2020 και έως το 2023 θα είναι κατά 5 μονάδες χαμηλότερες. Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, πρόθεσή του είναι η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Για τις αλλαγές που έρχονται στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ο στόχος είναι να μην επιβαρύνονται οι μικρομεσαίοι που αυξάνουν το εισόδημα τους, κάτι που θα συμβάλει αποφασιστικά στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

  Ο Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α -στην οποία εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Ν. Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Βαφειαδάκης – σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για τη μετεξέλιξη του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν θετικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους αλλά και για τις επιχειρήσεις. Μέσω του ΕΡΓΑΝΗ 2 θα υπάρξει κάρτα εργαζομένου που θα τον ακολουθεί σε όλο τον εργασιακό του βίο, ενώ –μεταξύ άλλων- προβλέπεται και η λειτουργία του μητρώου παραβατικότητας επιχειρήσεων.

  Οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ανέφεραν στον κ. Βρούτση την πρόθεση του Ε.Ε.Α. να στηρίξει την εκπαίδευση εργαζομένων προκειμένου να διευρυνθεί το γνωστικό τους αντικείμενο. Στο ίδιο πλαίσιο ζητήθηκε από το Ε.Ε.Α. και η δυνατότητα e-learning για την πιστοποίηση των τεχνικών ασφαλείας.

  Ανταλλαγή απόψεων υπήρξε και για το θέμα των κλαδικών συμβάσεων, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να τονίζει ότι η πρόοδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξαρτάται άμεσα και από τη σχέση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

  Πάγια θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι και η περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού με την ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, καθώς έτσι θα αυξηθεί η καταναλωτική δυνατότητα μεγάλου μέρους του κοινωνικού συνόλου, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον σχεδιασμό του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου και την πλήρη ψηφιοποίηση τους, εκτιμώντας ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δοθεί η πρώτη ψηφιακή σύνταξη.

  Τέλος, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. κατέθεσε τις προτάσεις της στον κ. Βρούτση σχετικά με μία σειρά θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ