Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Σεπ-2019 07:58

  H Folli Follie χάνει και τα τελευταία brands

  H Folli Follie χάνει και τα τελευταία brands
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Χωρίς κανένα αντικείμενο, αφού χάνει και τα τελευταία brands που αντιπροσώπευε στη χώρα, μένει η Folli Follie. Μόλις τη Δευτέρα έγινε επισήμως γνωστό πως η NOTOS COM ανέλαβε την αποκλειστική διανομή των Brands "SHISEIDO" και "DOLCE & GABBANA" για την ελληνική αγορά.

  Η ανάληψη των δύο brands, μπορεί να εξυπηρετεί τη NOTOS COM καθώς εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα συνολικά έσοδα της κατά 10-12%, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου που έχει καταρτίσει, από την άλλη πλευρά μένει χωρίς αντικείμενο η διαπραγματευτική –όποια και αν είναι αυτή- της προβληματικής Folli Follie με τους ομολογιούχους της.

  Η Folli Follie στο τέλος Ιουλίου έχασε την αντιπροσώπευση και τη διανομή των καλλυντικών της COTY. Την οποία ανέλαβε η εταιρεία Γρ. Σαράντης η οποία "πήρε" και τζίρο περί τα 15-16 εκατ. ευρώ. Επίσης η SARKK ΑΒΕΕ, συμφερόντων της οικογένειας Σαράντη, ανέλαβε την αντιπροσωπεία της φίρμας ένδυσης Calvin Klein, την οποία και αυτή αντιπροσώπευε στην Ελλάδα η Folli Follie.

  Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η διοίκηση της Folli Follie Group (FFG) προσπαθεί να πείσει τους ομολογιούχους-πιστωτές της να συναινέσουν στο σχέδιο εξυγίανσης της FFG, το οποίο βασίζεται και στις εμπορικές δραστηριότητες, τα brands, τις συμμετοχές και τα αποθέματα.

  Χαρτοφυλάκιο το οποίο όσο περνούν οι ημέρες μειώνεται περαιτέρω και δεν αποκλείεται η εταιρεία σε λίγες ημέρες από σήμερα να μείνει μόνο με τα δεσμευμένα από το ελληνικό δημόσιο ακίνητα και τα Factory Outlet.

  Οι ομολογιούχοι πιστωτές έχουν ζητήσει σειρά αλλαγών και βελτιώσεων επί της πρότασης του περασμένου Ιουλίου, με επίκεντρο, μεταξύ άλλων, το ποσοστό που θα λάβουν στην OpsCo -εταιρεία στην οποία, βάσει της πρότασης, περνούν εμπορικές δραστηριότητες, τα brands, συμμετοχές, αποθέματα κλπ- αλλά και τη συμμετοχή στην Dufry.

  Επίσης θεωρούν χαμηλή την προσφερόμενη εγγύηση των 20 εκατ. ευρώ και επισφαλή την κάλυψη με τα ακίνητα της εταιρείας τα οποία είναι δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο.

  Την ίδια στιγμή μερίδα ομολογιούχων εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει σε δικαστήριο της Ελβετίας κατά της κύριας αναδόχου της ομολογιακής έκδοσης των 150 εκατ. ελβετικά φράγκα, κεφάλαια τα οποία δανείσθηκε η Folli Follie to 2017, δηλαδή της επενδυτικής τράπεζας UBS.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ