Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 15:30

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας τον Ιούλιο

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας τον Ιούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκε την τελευταία εβδομάδα αλλά παρέμεινε κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, σε μια ένδειξη της εύρωστης αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

  Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, ένα μέτρο του αριθμού των εργαζομένων που απολύθηκαν, αυξήθηκε κατά 8.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 215.000 την εβδομάδα έως τις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal ανέμεναν 214.000 νέες αιτήσεις.

  Οι εκτιμήσεις για τις αιτήσεις επιδομάτων μεταβάλλονται από εβδομάδα σε εβδομάδα και συχνά αναθεωρούνται. Ένας ξεχωριστός δείκτης -ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος δείχνει την τάση του τελευταίου μήνα- υποχώρησε κατά 1.750, στις 211.500 αιτήσεις.

  Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι λεγόμενες συνεχιζόμενες αιτήσεις -αυτές που υποβάλλονται από ανέργους που δεν έχουν δουλειά για περισσότερο από μία εβδομάδα- αυξήθηκαν κατά 22.000 στις 1.699.000 την εβδομάδα έως τις 20 Ιουλίου.

  Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα που τελευταία φορά είχαν καταγραφεί τη δεκαετία του 1960. Η ειδοποιός διαφορά: ο αμερικανικός πληθυσμός είναι πολύ μεγαλύτερος σήμερα.

  Η αγορά εργασίας δείχνει υγιής στο σύνολό τους. Τα ανοίγματα θέσεων εξακολουθούν να ξεπερνούν τον αριθμό των ανέργων. Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο τα στοιχεία του Ιουλίου για τις θέσεις απασχόλησης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ