Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουλ-2019 16:17

  Οριακές μεταβολές στα futures της Wall με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

  Οριακές μεταβολές στα futures της Wall με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures δεικτών και μετοχών στη Wall Street την Τρίτη, μετά την οριακή χθεσινή άνοδο που οδήγησε ωστόσο τους δείκτες σε νέα υψηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αποτιμούν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

  Τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 28 μονάδες, τα futures του S&P 500 κερδίζουν 1,95 μονάδες, ενώ τα futures του Nasdaq κινούνται 3,75 μονάδες υψηλότερα.

  Την τάση στην αγορά αναμένεται να καθορίσουν και σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα, και κυρίως τα μεγέθη τριμήνου που ανακοίνωσαν πριν το "κουδούνι” τρεις μεγάλες τράπεζες, οι JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs και Wells Fargo & Co.

  Οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα των τραπεζών καθώς αναζητούν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει στις επιχειρήσεις ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και το καθεστώς των εξαιρετικά χαμηλών ή και αρνητικών επιτοκίων ανά τον κόσμο.

  Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων της στα τέλη του μήνα, προκειμένου να στηρίξει την αμερικανική οικονομία από ενδεχόμενες πιέσεις που προκαλούν οι εμπορικές διενέξεις και εν μέσω εκτιμήσεων για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξής της.

  Εντούτοις, ελλείψει βασικών οδηγών, οι εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο φαίνεται να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αγορά φαίνεται να έχει αφομοιώσει ήδη την ελαφρά βελτίωση στις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον - Πεκίνου, αλλά και την επικείμενη μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

  Στο επιχειρηματικό πεδίο, στο προσκήνιο βρίσκονται σήμερα οι μετοχές των τριών τραπεζών που ανακοίνωσαν νωρίτερα αποτελέσματα, και συγκεκριμένα των JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs και Wells Fargo & Co.

  Ο τίτλος της JPMorgan υποχωρεί στις προσυνεδριακές συναλλαγές, παρότι η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 9,652 δισ. δολάρια ή 2,82 δολάρια ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 8,316 δισ. δολάρια ή 2,29 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 29,566 δισ. δολάρια από τα 23,388 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2,50 δολάρια κέρδη ανά μετοχή και έσοδα 28,835 δισ. δολαρίων.

  Αντίθετα, η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται καθώς, παρότι τα μεγέθη της υποχώρησαν, ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Οριακές μεταβολές σημειώνει ο τίτλος της Wells Fargo, που ανακοίνωσε αύξηση κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

  Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή της Johnson & Johnson, που επίσης ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ βελτίωσε και τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη στο σύνολο του έτους.

  Το βλέμμα των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στον τίτλο της Facebook, καθώς τα στελέχη του κοινωνικού δικτύου αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα σε βουλευτές τα σχέδιά της εταιρείας για το κρυπτονόμισμα που σκοπεύει να λανσάρει, την ώρα που το σχέδιό της συνεχίζει να συγκεντρώνει τα έντονα διερευνητικά βλέμματα ρυθμιστικών φορέων και πολιτικών σε όλο τον κόσμο.

  Η Facebook προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κλίμα επιφυλακτικότητας για να εξασφαλίσει τη στήριξη της Ουάσινγκτον αφότου εξέπληξε τις ρυθμιστικές αρχές και τους βουλευτές με την ανακοίνωσή της στις 18 Ιουνίου ότι ελπίζει να λανσάρει ένα νέο ψηφιακό νόμισμα, το Libra, το 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ