Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουλ-2019 11:11

  Νέα υποβάθμιση εκτιμήσεων για τη χρήση 2019 από την Daimler AG

  Νέα υποβάθμιση εκτιμήσεων για τη χρήση 2019 από την Daimler AG
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Daimler AG περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης για άλλη μία φορά, καθώς τα κέρδη β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

  Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε πως τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων στο β΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε ζημιές 1,6 δισ. ευρώ έναντι των κερδών 2,6 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Η Daimler δήλωσε πως τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων υπέστησαν πλήγμα από τις αυξημένες προβλέψεις για μια εκτεταμένη ανάκληση στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, που σχετίζεται με τους αερόσακους Takata. Οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ.

  Οι δαπάνες που σχετίζονται με τις διαδικασίες για το diesel, αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ περίπου.

  Επιπλέον, η Daimler ανακοίνωσε ότι μια επανεξέταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της θα οδηγήσει σε αρνητικό πλήγμα στη μονάδα vans της Mercedes-Benz, κατά 0,5 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο.

  Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Daimlerθεωρεί ότι τα ΕΒΙΤ του 2019 θα διαμορφωθούν "σημαντικά χαμηλότερα" του επιπέδου του προηγουμένου έτους.

  Πρόκειται για τη δεύτερη αρνητική προειδοποίηση της Daimler σε ένα μήνα. Τον Ιούνιο η εταιρεία ανέμενε ότι τα ΕΒΙΤ της θα ήταν αντίστοιχα με αυτά του προηγουμένου έτους.
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων