Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 08:36

  SoftOne: Τα deals που άνοιξαν το δρόμο για νέα επιχειρηματικά βήματα

  SoftOne: Τα deals που άνοιξαν το δρόμο για νέα επιχειρηματικά βήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη νέα της στρατηγική και τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα παρουσίασε η SoftOne, από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης υπηρεσιών και προϊόντων business cloud λογισμικού στην Ελλάδα, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia.

  Όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας κ. Αντώνης Κυριαζής κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης, η ανάπτυξη θα στηριχτεί σε δύο πυλώνες, στη διεκδίκηση υψηλότερων μεριδίων στον ελληνικό χώρο, αλλά και στην ισχυρότερη τοποθέτηση στην αγορά επιχειρηματικού λογισμικού της Ν.Α. Ευρώπης.

  Η "νέα εποχή" για τη SoftOne, που ιδρύθηκε το 2002 ως startup εταιρεία τεχνολογίας- και συνεχίζει, όπως σημείωσε ο κ. Κυριαζής, να λειτουργεί ακόμη με τη λογική μιας νεοφυούς επιχείρησης, βασισμένη στην καινοτομία και την εξωστρέφεια-, ξεκίνησε μετά την ολοκλήρωση δύο σημαντικών εξαγορών, της Unisoft Α.Ε., από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές business software στην Ελλάδα, με δραστηριότητα ευθέως συμπληρωματική σε αυτή της SoftOne, και της  εταιρείας Prosvasis, που εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης για λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, φέτος το Μάιο

  Υπενθυμίζεται πως το 2016 ο όμιλος Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού ύψους 34% της SoftOne. "Ο όμιλος Olympia μας έδωσε την ασφάλεια να πάμε παρακάτω και να κάνουμε νέα επιχειρηματικά ανοίγματα" σχολίασε ο κ. Κυριαζής.

  Με την εξαγορά της εταιρείας Prosvasis, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης για λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, ο όμιλος SoftOne τονίζει πως ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική του θέση στην εγχώρια αγορά λογισμικού πληροφορικής και cloud υπηρεσιών,  επιταχύνοντας  τη διείσδυση του στον κλάδο των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων. H Prosvasis ιδρύθηκε το 2005 και έχει καταφέρει μέσα από μία πολυεπίπεδη δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά να αποκτήσει ένα διευρυμένο πελατολόγιο άνω των 4.500 λογιστικών γραφείων. 

  Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SoftOne, με την ολοκλήρωση των εξαγορών και μίας σειράς στρατηγικών επενδυτικών κινήσεων, ο όμιλος μετεξελίσσεται σε ένα ισχυρό σχήμα με συνολικό τζίρο που αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης του 2019, δίνοντας συνέχεια στο θετικό ποσοστό ανάπτυξης των τελευταίων ετών. Από αυτά, τα τρία εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τις διεθνείς δραστηριότητες. 

  Σημειώνεται πως ο όμιλος, εκτός από την Ελλάδα, δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών σε Ρουμανία (2013), Βουλγαρία και Κύπρο. Επόμενος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή, είναι να κατακτήσει ηγετική θέση στη Ρουμανία και παράλληλα εξετάζεται η επέκταση και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων που είναι υποψήφιες να ενταχθούν στην Ε.Ε. Τέλος, μια αγορά που φαίνεται να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη SoftOne είναι αυτή της Πολωνίας.

  Ενδιαφέρον για νέες εξαγορές δεν μπορεί να αποκλειστεί. "Αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά περνά σε ένα νέο κύκλο, με καινούργιους παίχτες, οπότε θα υπάρξουν ευκαιρίες" σημείωσε ο CEO της SoftOne. 

  Σήμερα, ο όμιλος αριθμεί και περισσότερους από 300 εργαζόμενους, 18 χιλιάδες πελάτες, ενώ διαθέτει επίσης ένα διευρυμένο δίκτυο περισσότερων από 600 συνεργατών.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη
  Vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων