Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Δεκ-2018 23:08

  Εγκαίνια παραρτήματος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου στη Β. Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εγκαίνια παραρτήματος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου στη Β. Ελλάδα

  Οι προοπτικές, οι ευκαιρίες, οι προσδοκίες περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων και διεύρυνσης της εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του παραρτήματος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση στο ΒΕΘ.

  Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η εκδήλωση γίνεται δύο μόλις μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για την οποία όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την προσδοκία να είναι γόνιμη και να συμβάλει στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

  "Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία και κάθε προσπάθεια, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς" είπε για την αποψινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ρωσικού προξενείου στο ΒΕΘ, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξάντερ Σερμπακόφ (Alexander Shcherbakov).

  Ο κ. Σερμπακόφ πρόσθεσε, ότι, αν και "δυστυχώς" η κατάσταση των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών μας "καθορίζεται εν πολλοίς από το καθεστώς των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας" θα ήθελε "το κέντρο βάρους να μετατοπιστεί στις προοπτικές μας". Τόνισε, ότι οι μακραίωνοι δεσμοί φιλίας των δύο χωρών και εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού των δύο λαών καθιστούν "επιτακτική" την ανάγκη "για επαναφορά και αναβάθμιση της εποικοδομητικής και επωφελούς συνεργασίας".

  Ο Ρώσος πρόξενος υπογράμμισε ότι η εκδήλωση γίνεται ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Μόσχα και της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά και της συνόδου της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας και συνέχισε: "Αναμένουμε να συμβάλουν στην αποκατάσταση και ίσως στην περαιτέρω διεύρυνση των ελληνορωσικών σχέσεων σε διάφορους τομείς".

  Τον χαιρετισμό της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου μετέφερε ο εκπρόσωπος της, Β. Σιωμάδης. Στον χαιρετισμό της ΥΜΑΘ, αφού επισημαίνεται η συγκυρία που γίνεται η εκδήλωση, πριν από την ελληνορωσική συνάντηση κορυφής στη Μόσχα, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι "σήμερα η Ελλάδα επιστρέφει ενεργά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου, σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τον περιφερειακό της ρόλο ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή". Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα είναι "τη στήριξη του επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας και ιδιαιτέρως της Β. Ελλάδος" και την ανάδειξη των οικονομικών ευκαιριών στην περιοχή. Πρόσθεσε, ότι το ΥΠΕΣ και το ΥΜΑΘ θα λάβει όλες τις πρωτοβουλίες για να προωθήσει την επιχειρηματική συνεργασία και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Β. Ελλάδας.

  Στις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και στο υπόβαθρο που υπάρχει για περαιτέρω συνεργασία σε τομείς, όπως, ο τουρισμός, το εμπόριο τροφίμων, η γουνοποιία, οι μεταφορές, η ενέργεια, κ.α. αναφέρθηκε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, Νίκος Εξαδάχτυλος. Επεσήμανε, τη "σταθερότητα" που αποκτά σήμερα η οικονομία της Ελλάδος και το πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις. "Η γραμματεία θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους επιχειρηματίες και θα στηρίζει δράσεις, όπως η σημερινή", είπε ο κ. Εξαδάχτυλος.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων