Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Οκτ-2018 15:46

  ΕΛΤΕ: Οδηγία για τον περιορισμό της παροχής μη ελεγκτικών υπηρεσιών

  ΕΛΤΕ: Οδηγία για τον περιορισμό της παροχής μη ελεγκτικών υπηρεσιών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απαντήσεις σε  ερωτήματα σχετικά με τον περιορισμό της παροχής μη ελεγκτικών υπηρεσιών δίνει η ΕΛΤΕ, μετά την έναρξη ισχύος του Κανονισμού ΕΕ 537/2014.

  Η οδηγία εκδίδεται έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της ΕΕ με σκοπό τη σύγκλιση των κρατών μελών στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου και η οποία αφορά τις εισηγμένες εταιρείες, τις επιτροπές ελέγχου και τους ελεγκτές.

  Αναλυτικότερα τα κυριότερα θέματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΤΕ, αφορούν το πεδίο εφαρμογής του ανώτατου ορίου των αμοιβών (cap) των μη ελεγκτικών υπηρεσιών, τον τρόπο και τη βάση υπολογισμού αυτών, τις τυχόν εξαιρέσεις που υπάρχουν από την παροχή μη ελεγκτικών υπηρεσιών καθώς και το πρώτο οικονομικό έτος εφαρμογής για τον υπολογισμό της αμοιβής cap.

  Όπως δήλωσε στο Capital.gr o α' αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ, "θα είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι τόσο σε θέματα απαγόρευσης παροχής μη ελεγκτικών υπηρεσιών όσο και σε θέματα παρακολούθησης του ανώτατου ορίου των αμοιβών των μη ελεγκτικών υπηρεσιών (CAP) που παρέχονται από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές και τις ελεγκτικές εταιρείες”

  *Δείτε την σχετική ανακοίνωση δεξιά, στη στήλη Σχετικά Αρχεία

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  ΕΛΤΕ (51 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων