Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Δεκ-2017 08:00

  Η νέα γενιά πληρωμών περνάει από το… κινητό των καταναλωτών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα ψηφιακά πορτοφόλια συνεχώς εμπλουτίζονται με νέες υπηρεσίες και δυνατότητες, καθώς το "πάντρεμα" της σύγχρονης τραπεζικής με το κινητό τηλέφωνο και ειδικά το smartphone εγγυάται την ασφάλεια και την ταχύτητα των συναλλαγών. Εάν στην εξίσωση αυτή μπουν και οι ανέπαφες συναλλαγές, οι οποίες στη χώρα μας αναπτύσσονται ραγδαία, τότε η ευκολία στις καθημερινές πληρωμές παύει να είναι ζητούμενο για τους καταναλωτές, αλλά πλέον αποτελεί πραγματικότητα.

  Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών πορτοφολιών δεν καταργεί απλώς το παραδοσιακό πορτοφόλι με τα μετρητά, αλλά υποκαθιστά ακόμη και την χρήση της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, αφού για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή δεν χρειάζεται κανείς να επιδείξει ή να έχει καν μαζί του το "πλαστικό" χρήμα. Αρκεί ένα "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο και η κάρτα που θα έχει ήδη καταχωρηθεί σε μια τραπεζική εφαρμογή και οι πληρωμές εκτελούνται ηλεκτρονικά στο δευτερόλεπτο!

  Αυτή την καινοτομία, που ουσιαστικά σηματοδοτεί τη νέα γενιά πληρωμών στην ελληνική αγορά, παρέχει η AlphaBank, εμπλουτίζοντας το ψηφιακό πορτοφόλι της, my Alpha wallet, με τη νέα λειτουργικότητα Tap‘n Pay. Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό τρόπο πληρωμών που επιτρέπει ανέπαφες συναλλαγές σε αντίστοιχα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) με το σήμα contactless, χρησιμοποιώντας μια οποιαδήποτε κάρτα της Alpha Bank (πιστωτική, χρεωστική, προπληρωμένη) και ένα κινητό με λειτουργικό Android.

  Ενεργοποίηση και χρήση

  Για να χρησιμοποιήσει ένας κάτοχος κάρτας Alpha Bank την υπηρεσία my Alpha wallet με Tap‘n Pay αρκεί μια συσκευή κινητού με δυνατότητα NFC (Near Field Communication) και λογισμικό Android έκδοσης τουλάχιστον 4.4.2 ή μεταγενέστερης. Ο χρήστης ενεργοποιεί την υπηρεσία Tap ‘n Pay στο my Alpha wallet και δημιουργεί τον τετραψήφιο μυστικό κωδικό mPIN για τη χρήση της υπηρεσίας. Στη συνέχεια επιλέγει τις κάρτες που επιθυμεί να χρησιμοποιεί (μπορεί να εγγράψει περισσότερες από μία) και ενεργοποιεί τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών με το κινητό του τηλέφωνο, με ένα tap στο αντίστοιχο εικονίδιο.

  Για να πραγματοποιηθούν πληρωμές μέσω της εφαρμογής αυτής, ο χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει τη λειτουργία NFC στο κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξει το κουμπί Tap ‘n Pay μέσα από το my Alpha wallet και αφού ορίσει την κάρτα να εισάγει τον mPIN. Κρατώντας το κινητό του μπροστά από το τερματικό (POS), η συναλλαγή ολοκληρώνεται.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία my Alpha wallet με Tap‘n Pay δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να πραγματοποιήσει πληρωμές ακόμη και σε σημεία που δεν υπάρχει σήμα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και σε ένα συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο φυσικών επιχειρήσεων.

  Χρήσιμη συμβουλή: έχει καταγραφεί ότι σε περιπτώσεις που το κινητό βρίσκεται μέσα σε προστατευτική θήκη, υπάρχει το ενδεχόμενο να εμποδίζεται η ορθή αποστολή/λήψη δεδομένων μέσω της κεραίας NFC. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλό είναι οι κάτοχοι να αφαιρούν τη θήκη και να δοκιμάσουν ξανά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων