Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Οκτ-2017 10:50

  Eldorado Gold: Ζημιές έναντι κερδών εμφάνισε στο γ' τρίμηνο

  Eldorado Gold: Ζημιές έναντι κερδών εμφάνισε στο γ' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ζημιές ύψους 4,2 εκατ. δολαρίων εμφάνισε, κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες. Το αντίστοιχο διάστημα του 2016 παρουσίασε κέρδη ύψους 20,7 εκατ. δολαρίων.

  Η παραγωγή χρυσού διαμορφώθηκε στις 70.053 ουγκιές (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής στην Ολυμπιάδα που δεν έχει ακόμη διατεθεί εμπορικά), με τα έσοδα από την πώληση 65.439 ουγκιών του πολύτιμου μετάλλου να διαμορφώνονται σε 84,4 εκατ. δολάρια. Η τιμή πώλησης, δηλαδή, ανά ουγκιά ανέρχεται σε 1.290 δολάρια.

  Η Eldorado Gold διαθέτει μετρητά και ταμειακά ισοδύναμα ύψους 546,1 εκατ. δολαρίων.

  Η δραστηριότητα στην Ελλάδα

  Όσον αφορά τα έργα στην Ελλάδα, στην Ολυμπιάδα η έναρξη της εμπορικής παραγωγής αναμένεται ότι θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2017, ενώ στις Σκουριές, όπου η κατασκευαστική δραστηριότητα συνεχίστηκε, η έναρξη της παραγωγής επιδιώκεται για το 2020.

  "Υπήρξε ένα παραγωγικό τρίτο τρίμηνο κατά το οποίο ολοκληρώθηκε η απόκτηση της Integra (σ.σ.: κινεζική εταιρεία παραγωγής χρυσού) και τέθηκε υπό διαχείριση η εξελισσόμενη κατάσταση στην Ελλάδα" δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold George Burns.

  "Είμαι ικανοποιημένος που παραλάβαμε τις τελικές άδειες για την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης φάσης στην Ολυμπιάδα και εισήλθαμε σε δημιουργικό διάλογο με το ελληνικό υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Συνεργαζόμαστε με το υπουργείο, επιδεικνύοντας την αφοσίωσή μας στην υιοθέτηση προηγμένης τεχνολογίας και στην λειτουργία σε συνθήκες που διασφαλίζουν στον απόλυτο βαθμό την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.

  Συνεχίζουμε να προσβλέπουμε στην έκδοση της άδειας για την τροποποίηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο των Σκουριές για την μετεγκατάσταση των αρχαιοτήτων στην περιοχή των Σκουριών, όπως και για άλλα ζητήματα" ανάφερε.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ