Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Οκτ-2017 16:06

  Alpha Bank: Τιτλοποίησε ναυτιλιακά δάνεια 250 εκατ. δολ.

  Alpha Bank: Τιτλοποίησε ναυτιλιακά δάνεια 250 εκατ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη δεύτερη συναλλαγή χρηματοδοτήσεως ύψους 250 εκατ. δολ., μέσω τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών απαιτήσεων σε συνεργασία με τη Citi, ολοκλήρωσε επιτυχώς η Alpha Bank. Η συναλλαγή αυτή έρχεται σε συνέχεια της αρχικής εκδόσεως τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών δανείων, ύψους 500 εκατ. δολ. το 2014. 

  Η συναλλαγή, η οποία συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση και διαφοροποίηση της ρευστότητας της Alpha Bank, αφορά σε τετραετή χρηματοδότηση σε δολάρια άνευ δικαιώματος αναγωγής, διαθέτει καινοτόμο δομή και είναι μία από τις ελάχιστες συναλλαγές στην αγορά των ναυτιλιακών δανείων σε διεθνές επίπεδο. Ως η μοναδική συναλλαγή τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών απαιτήσεων, που πραγματοποιείται από ελληνική τράπεζα, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των αγορών στην Alpha Bank και στην πελατειακή της βάση που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία και αποδεικνύει την ικανότητα των δύο αντισυμβαλλομένων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σύνθετων συναλλαγών. 

  Όπως δήλωσε ο ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, κ. ∆. Μαντζούνης, η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της νέας συναλλαγής χρηματοδοτήσεως, σε συνεργασία με έναν κορυφαίο διεθνή χρηματοοικονομικό οργανισμό, επιβεβαιώνει εκ νέου την ικανότητα της Alpha Bank να υποστηρίζει με συνέπεια ανάλογες συναλλαγές. Επιπλέον, αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην επίτευξη του επιχειρησιακού στόχου της Τραπέζης για διαφοροποίηση της χρηματοδοτικής της βάσεως, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τα περιουσιακά της στοιχεία. 

  Από την πλευρά του, ο EMEA Head of Markets and Securities Services της Citi, κ. L. Arduini δήλωσε ότι η συναλλαγή αυτή τονίζει την ισχυρή και συνεχή δέσμευση της Citi προς την Alpha Bank και άλλους κύριους συνεργάτες του χρηματοοικονομικού τομέα, με σκοπό την ανάπτυξη και επίτευξη καινοτόμων λύσεων για τη ναυτιλιακή αγορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ