Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουν-2014 16:33

  Κοντά σε υψηλό εξαετίας η στερλίνα έναντι του δολαρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου την Πέμπτη καθώς τα νέα μέτρα που πήρε η Τράπεζα της Αγγλίας για να σταματήσει την αναθέρμανση της αγοράς κατοικίας απέτυχαν να αμβλύνουν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων. Επιπλέον, η επί τα χείρω αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ χθες επηρέασε αρνητικά το αμερικανικό νόμισμα.

  Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε μεν αυστηρότερους κανόνες δανεισμού για τη στεγαστική αγορά, ωστόσο τα μέτρα που έλαβε ήταν λιγότερο επιθετικά από αυτά που είχε προεξοφλήσει η αγορά. Αυτό κράτησε ζωντανή την προσδοκία για αύξηση των επιτοκίων έως τα τέλη του χρόνου.

  Οι τιμές της αγοράς  κατοικίας στην Βρετανία ανέκαμψαν κατά 10% τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό οδήγησε την Τράπεζα της Αγγλίας να παρέμβει ώστε να αποτρέψει μια «φούσκα» χωρίς να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια της νωρίτερα από ό,τι σχεδιάζει, φοβούμενη τον εκτροχιασμό της οικονομικής ανάκαμψης. 

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,7037 μετά την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δημοσίευσε σήμερα η  Τράπεζα της Αγγλίας, όχι πολύ μακριά από το υψηλό εξαετίας των 1,7064 που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα.

  Το ευρώ καταγράφει πτώση 0,49% έναντι της στερλίνας στα  0,7984.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020