Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Ιουν-2014 18:03

  Σε κατάσταση πτώχευσης η Χ.Κ. Τεγόπουλος

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 18:11

  Με την με αρ. 621/2014 που δημοσιεύτηκε κι αναρτήθηκε σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, μετά από αίτηση της εταιρείας "Eworx υπηρεσίες ηλεκτρονικού ειπχειρείν" για το ποσό των 47.000 ευρώ, η οποία έγινε δεκτή από το πρωτοδικείο.

  Ο σύνδικος που θα οριστεί θα αποφασίσει για τη μορφή εκκαθάρισης, θα συνομιλήσει με τους πιστωτές αλλά θα αποφασίσει και αν θα εκδίδεται η εφημερίδα.

  Η Χ. Κ. Τεγόπουλος αποτελεί την εταιρεία έκδοσης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κατά της οποίας είχε κατατεθεί τέλη 2013 αίτηση πτώχευσης.

  Η πτώχευση της Χ.Κ.Τεγόπουλος θα οδηγήσει στον εκπλειστηριασμό στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας με στόχο την ικανοποίηση των υποχρεώσεων των πιστωτών και στο πλαίσιο αυτό το ερώτημα που τίθεται είναι τι μέλλει γενέσθαι με τα σήματα που κατέχει η εταιρεία.

  Τον Μάιο του 1978 ο Χρήστος Τεγόπουλος ίδρυσε την Χ.Κ.Τεγόπουλος και Σία Εκδόσεις μέσω της οποίας απέκτησε την ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» που υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά την Μεταπολίτευση.

  Ωστόσο, από τον Αύγουστο του 2011 το εκδοτικό συγκρότημα βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που θα οδηγήσουν, τέλη Δεκεμβρίου 2011, στην υποβολή αίτησης ένταξης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου.

  Διαβάστε ακόμη:

  -
  Αίτηση πτώχευσης για την Χ.Κ. Τεγόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ