Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Ιαν-2013 10:11

  Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση στις λιανικές πωλήσεις το Δεκέμβριο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Emese Bartha

  Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, Destatis που είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας. 

  Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,7% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Destatis, απέχοντας μακράν από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newires και ανέμεναν άνοδο 0,2%. 

  Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία κατέγραψαν πτώση της τάξης του 4,7% τον Δεκέμβριο. Η στατιστική υπηρεσία διευκρίνισε ωστόσο ότι τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά 24 μόλις μέρες τον Δεκέμβριο του 2012, ήτοι κατά 2 μέρες λιγότερες συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. 

  Η μηνιαία άνοδος των λιανικών πωλήσεων το Νοέμβριο αναθεωρήθηκε καθοδικά στο 0,6% από την αρχική εκτίμηση για αύξηση 1,2%, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία. Είχε προηγηθεί άλλη αναθεώρηση που είχε υποβαθμίσει την άνοδο των πωλήσεων στο 0,9%. 

  Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού υποχώρησαν κατά 4,1% σε πραγματικούς όρους τον Δεκέμβριο του 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Οι πωλήσεις εξαιρουμένων των τροφίμων κατέγραψαν πτώση 5,3% την εξεταζόμενη περίοδο. 

  Συνολικά, το 2012 οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3%, ανακοίνωσε η Destatis. 

  © Dow Jones Newswires

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ