Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Ιουλ-2012 08:53

  Stark: Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να χρηματοδοτεί τα κράτη

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Todd Buell

  (Dow Jones) – Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Juergen Stark, καταφέρθηκε εναντίον του Οργανισμού μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, καθώς επαναδιατύπωσε την πάγια διαφωνία του με την τακτική της κεντρικής τράπεζας να αγοράζει κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης στη δευτερογενή αγορά.

  «Δεν είναι δουλειά μιας κεντρικής τράπεζας να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες των κρατών», δήλωσε ο Stark μιλώντας στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

  Ο Stark αντιδρά επίσης στις εκκλήσεις που απευθύνονται προς την ΕΚΤ από τους πολιτικούς προκειμένου να κάνει περισσότερα για να σταματήσει την κρίση. «Η ΕΚΤ δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε της ζητάνε οι πολιτικοί», πρόσθεσε.

  Τα σχόλιά του έρχονται μετά από τις δηλώσεις του Mario Draghi, προέδρου της ΕΚΤ, την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος υπονόησε ότι η ΕΚΤ θα ξεκινήσει εκ νέου το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

  Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ υπηρέτησε την κεντρική τράπεζα από το 2006 μέχρι το τέλος του περασμένου έτους. Εγκατέλειψε τη θέση του πριν από τη λήξη της θητείας, κυρίως προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να αγοράσει ομόλογα των κρατών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στη δευτερογενή αγορά.

  © Dow Jones Newswires

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ