Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Δεκ-2011 11:46

  Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Saab

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Christina Zander και Anna Molin

  Βάνεσμποργκ (Dow Jones) – Η Saab Automobile κατέθεσε σήμερα αίτηση πτώχευσης σε σουηδικό περιφερειακό δικαστήριο, δίνοντας τέλος στην εδώ και καιρό μάχη για επιβίωση της εταιρείας με διάρκεια ζωής 64 ετών.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Saab Automobile, Victor Muller, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ιδιοκτήτριας Swedish Automobile, κατέθεσε την αίτηση νωρίς το πρωί σήμερα, ώρες πριν το δικαστήριο συνεδριάσει για την σε εξέλιξη αναδιοργάνωση της σουηδικής εταιρείας, δήλωσε δικαστικός υπάλληλος στον Dow Jones Newswires.

  Η Saab Auto από το Σεπτέμβριο λειτουργούσε υπό την προστασία των πιστωτών, καθώς προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της και να διασφαλίσει χρηματοδότηση με τους Κινέζους εταίρους.

  Η παραγωγή έχει ανασταλεί από τον περασμένο Απρίλιο, εξαιτίας της έλλειψης των επαρκών κεφαλαίων για την αποπληρωμή των εργαζομένων και των προμηθευτών.

  Τα σχέδια από ένα Κινέζο επενδυτή, την Zhejiang Youngman Lotus Automobile, για να επενδύσει στην εταιρεία, συνάντησαν προβλήματα εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης από την πρώην ιδιοκτήτρια General Motors, η οποία αντιδρούσε στην συμφωνία και δήλωνε ότι δεν θα συνεχίσει να δίνει την άδειά της στην Saab Automobile για τη χρήση της τεχνολογίας της, εξαιτίας της προτεινόμενης αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

  Η GM αυτό το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι δεν θα εγκρίνει καμία από τις προτεινόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, περιορίζοντας τις ελπίδες για την αυτοκινητοβιομηχανία ότι θα διασφαλίσει μια συμφωνία πριν από την ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας.

  © Dow Jones Newswires

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ