Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 14:35

  Κατανοώντας τις στρατιωτικές δαπάνες της Αιγύπτου

  Κατανοώντας τις στρατιωτικές δαπάνες της Αιγύπτου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αίγυπτος έχει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις και αποθέματα μεγάλων όπλων στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική (ΜΕΝΑ). 

  Ωστόσο, βασισμένα στα επίσημα στοιχεία που παρέχονται από την κυβέρνηση, οι στρατιωτικές δαπάνες της Αιγύπτου ήταν κατά μέσο όρο συγκριτικά μέτριες, με βάση περιφερειακά πρότυπα, 3,8 δισ. Δολάρια ετησίως την τελευταία δεκαετία. Η Αίγυπτος ως εκ τούτου, συμφωνεί να έχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στρατιωτικών δαπανών στη ΜΕΝΑ.

  Αυτό το paper παρέχει μια εις βάρος διερεύνηση των επίσημων αριθμών για τις στρατιωτικές δαπάνες της Αιγύπτου. Μέσω ανάλυσης των πρωτογενών και των δευτερογενών πηγών, επισημαίνει τα κενά και τις ελλείψεις στα δεδομένα που ανακοινώνει η αιγυπτιακή κυβέρνηση. 

  Με την χαρτογράφηση και την εξέταση μιας ολοκληρωμένης λίστας των συμφωνιών προμήθειας όπλων της Αιγύπτου μεταξύ 2000-2019, δείχνει επίσης ότι ο αυξημένος αριθμός αγοράς όπλων προφανώς δεν είχε καμία επίδραση στο επίπεδο των στρατιωτικών δαπανών που ανακοινώθηκαν επίσημα από την Αίγυπτο την πιο πρόσφατη δεκαετία.

  Το έγγραφο επίσης προσδιορίζει μια επιπλέον κατηγορία δαπανών που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μια εκτίμηση των στρατιωτικών δαπανών της Αιγύπτου: τα κόστη που συνδέονται με συγκεκριμένες δραστηριότητες των παραστρατιωτικών δυνάμεων της Αιγύπτου.

  Τα ζητήματα που αφορούν στην έλλειψη ολοκληρωμένων επίσημων στοιχείων για τις κρατικές δαπάνες και αναφέρονται στο paper, μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω προώθησης της διαφάνειας στον αμυντικό προϋπολογισμό της Αιγύπτου.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.sipri.org/publications/2020/sipri-background-papers/understanding-egyptian-military-expenditure?utm_source=phpList&utm_medium=email&utm_campaign=New+SIPRI+Publication%3A+Understanding+Egyptian+Military+Expenditure&utm_content=HTML

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ