Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Αυγ-2019 09:39

  Το αφήγημα στα ρωσικά ΜΜΕ για τη σύγκρουση και τη συνεργασία στην Αρκτική

  Το αφήγημα στα ρωσικά ΜΜΕ για τη σύγκρουση και τη συνεργασία στην Αρκτική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ekaterina Klimenko

  Η Αρκτική έχει "περάσει" ως εξίσου μια περιοχή συνεργασίας και μια περιοχή σύγκρουσης. Αυτό το paper παρουσιάζει μια ανάλυση του πώς κάλυψαν την περιοχή της Αρκτικής τρεις ρωσικές εφημερίδες (Rossiyakaya Gazeta, Izvestiya, Novaya Gazeta) στο διάστημα 2007-2016.

  Στόχος της ανάλυσης είναι να δώσει τη βάση για μια συζήτηση περί των ρωσικών αντιλήψεων για τη σύγκρουση και τη συνεργασία στην Αρκτική, σε μια δεκαετία όπου η ειρηνική συνεργασία  η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές του 1990, αμφισβητήθηκε από έναν συνδυασμό αλλαγών στο φυσικό περιβάλλον και από ένα μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο.

  Το paper εξετάζει επίσης πώς ταιριάζουν οι αφηγήσεις της Ρωσίας για τις συγκρούσεις και τη συνεργασία, με τις αφηγήσεις για την περιοχή από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

  Τέλος, το paper συζητά τι μπορούν να μας πουν τα ρωσικά ΜΜΕ για τις προτεραιότητες και τις μελλοντικές τάσεις της Ρωσίας για την Αρκτική.

  Μπορείτε να δείτε το κειμενο εδώ: https://www.sipri.org/publications/2019/sipri-insights-peace-and-security/narratives-russian-media-conflict-and-cooperation-arctic-0

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ