Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Μαϊ-2007 08:07

  Φτάνει η ώρα για ένα πραγματικό forum επενδυτών

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιλέξαμε τρία μηνύματα από ένα επενδυτικό forum αμερικάνικου site για μία συγκεκριμένη μετοχή. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρατηρήσεις των επενδυτών αλλά και το επίπεδο της συζήτησης. Από μετοχή σε μετοχή βέβαια το επίπεδο αυτό είναι τελείως διαφορετικό, αλλά κι αυτό ίσως είναι μία ακόμη απόδειξη ότι το όμοια… έλκονται! Δεν θα ήταν καλό να υπάρχει και στην Ελλάδα ένα ενεργό forum επενδυτών; Ένας ζωντανός χώρος συζήτησης με πολλούς αναγνώστες και πολλούς αντίστοιχα συντάκτες μηνυμάτων. Θα ήταν κέρδος για την ίδια την αγορά.


  Πιστεύοντας ότι πράγματι έτσι είναι, το Capital.gr πρόκειται στις επόμενες ημέρες να δώσει βήμα σε όλους τους αναγνώστες του. Με τη δημιουργία ενός λειτουργικού επενδυτικού forum θα μπορούμε όλοι μας να ανταλλάσσουμε απόψεις για την αγορά. Διότι η επανάσταση του Internet είναι αυτή ακριβώς: καταργεί το "μέγεθος" του δημοσιογράφου και κάνει πράξη την δημοκρατία και την ισοτιμία στη διάχυση της πληροφόρησης.

  Με το forum θεωρούμε ότι θα ικανοποιήσουμε δυο διαφορετικές κατηγορίες χρηστών του Capital.gr. Αφενός τους νεαρότερους επενδυτές, οι οποίοι ακολουθώντας την τάση του social networking θα σπεύσουν να καταθέσουν τις απόψεις τους για την αγορά ή επιμέρους μετοχές στα σχετικά fora και αφετέρου τους παλαιότερους, που θα θυμηθούν τις συναντήσεις τους στην ιστορική –πλέον– αίθουσα συναλλαγών της οδού Σοφοκλέους. Εκεί όπου με φόντο τη βοή των αντικρυστών και το ξύλινο ταμπλό με τις τιμές των μετοχών αντάλλασσαν απόψεις και πληροφόρηση δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στη χρηματιστηριακή καθημερινότητα.

  Παραθέτουμε αυτούσια τρια μηνύματα που διαβάσαμε στο αμερικανικό forum, δίχως σχόλια εκ μέρους μας. Η συνέχεια σε λίγες ημέρες επί της οθόνης του Capital.gr...

  "
  Πιστεύω ότι οφείλουμε να έχουμε πιο ενεργό ρόλο ως μέτοχοι και να πιέσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο να δίνει λόγο για τις πράξεις του. Αν θέτουν ορισμένους στόχους, το ελάχιστο που περιμένω είναι να μας ενημερώνουν σε ποιο βαθμό τους πέτυχαν. Αν δεν τους πέτυχαν, να μας εξηγούν το γιατί και τι σκοπεύουν να διορθώσουν από αυτά που προκάλεσαν την αποτυχία. Και γι’ αυτό πάλι περιμένω μια ενημέρωση.

  Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα των πράξεών μας. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για το Δ.Σ. της εταιρείας
  ".


  "Τι έγινε; Πούλησες νωρίς; Ο πρόεδρος είπε ότι στο εξής θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις κινήσεις. Τι άλλο θες; Πιστεύεις ότι τα στελέχη σε άλλες εταιρείες συμπεριφέρονται το ίδιο υπεύθυνα; Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Η Wall Street είναι γεμάτη απατεώνες".


  "Δες στο διάγραμμα το σχηματισμό αντιστροφής της πτωτικής τάσης τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες. Η μετοχή έχει τεράστια περιθώρια ανόδου στους επόμενους μήνες και χρόνια. Μελέτησέ την προσεκτικά".

  Θανάσης Μαυρίδης

  thanasis.mavridis@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ