Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Μαϊ-2017 14:55

  Celestyal Cruises: Πλώρη για µεγαλύτερη ανάπτυξη

  Celestyal Cruises: Πλώρη για µεγαλύτερη ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πλώρη" για µεγαλύτερη ανάπτυξη, µε δραστηριοποίηση σε νέες αγορές, επέκταση της παρουσίας της στα νερά της Μεσογείου και ακόµα πιο σηµαντική συµβολή στην οικονοµία και την απασχόληση βάζει η Celestyal Cruises. Έχοντας ως βάση το λιµάνι του Πειραιά (κατέχει το 70% του home porting) για την αφετηρία των κρουαζιερών της, η εταιρεία µόλις πρόσφατα πραγµατοποίησε το άνοιγµα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στους Κινέζους, ενώ παράλληλα συνεχίζει τη δραστηριοποίησή της για τέταρτο χρόνο στην Κούβα, αυξάνοντας σταθερά τον αριθµό των επιβατών της.

  Πέρσι η εταιρεία πραγµατοποίησε 821 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιµάνια, µεταφέροντας συνολικά 117.000 επιβάτες και συνεισφέροντας στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στην εθνική οικονοµία, 110 εκατ. ευρώ άµεσα έσοδα. Η αύξηση των Ελλήνων επιβατών άγγιξε το 48%, φτάνοντας τους 20.000, ενώ, αντίστοιχα, των Τούρκων επιβατών το 28%. 

  Αξίζει να σηµειωθεί πως το 25% των επιβατών για τη Celestyal προέρχεται από την Τουρκία, το 19% από την Ευρώπη, το 18% από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, το 17% από την Ελλάδα, το 10% από τη Λατινική Αµερική και το 6% από την Ασία. Η Celestyal Cruises έχει φιλοξενήσει πάνω από 6,7 εκατ. επιβάτες από 140 εθνικότητες, προσφέροντας την αυθεντική ελληνική εµπειρία τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

  Από το 2010 έως το 2016, κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, ο µέσος όρος της ετήσιας συνεισφοράς της εταιρείας στην εθνική οικονοµία ανήλθε στα 37 εκατ. ευρώ. Οι άµεσες λειτουργικές δαπάνες τα τελευταία δέκα χρόνια φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία διαχειρίζεται πέντε µεσαίου µεγέθους κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα δύο πραγµατοποιούν κρουαζιέρες στο Αιγαίο, το ένα στην Κούβα και τα άλλα δύο είναι µισθωµένα στην Thomson.    

  Επιπλέον, η Celestyal Cruises συµβάλλει σηµαντικά στην απασχόληση Ελλήνων εργαζοµένων, και συγκεκριµένα 300 Ελλήνων ναυτικών και 200 υπαλλήλων ξηράς. Παράλληλα, συνεχίζει τη συνεργασία της µε ελληνικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας εµπράκτως την προσπάθειά της να συµβάλει αποφασιστικά στην ανάκαµψη της ελληνικής οικονοµίας. 

  Συγκεκριµένα, το 2016, 5 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν από την εταιρεία µέσα από συνεργασίες µε ελληνικές επιχειρήσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες της να γευτούν την πλούσια τοπική οινογαστρονοµία.    

  Νέοι προορισµοί

  Οι κρουαζιέρες της Celestyal Cruises φέτος ανανεώθηκαν µε το δροµολόγιο "Πανοραµικό Αιγαίο", που θα επισκέπτεται αρχαίες πόλεις, θρυλικά λιµάνια και τοπία αστείρευτης ελληνικής οµορφιάς. Πρόκειται για νέες 3ήµερες, 4ήµερες και 7ήµερες κρουαζιέρες, µε στάσεις σε Χανιά, Ναύπλιο, Μυκήνες, Επίδαυρο, αλλά και τους πιο κοσµοπολίτικους προορισµούς, όπως Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο. Επιπλέον, εντάσσεται για πρώτη φορά η Σάµος στις ιδιαίτερα δηµοφιλείς 3ήµερες και 4ήµερες κρουαζιέρες "Εικόνες Αιγαίου", παρέχοντας όµως στους επιβάτες την δυνατότητα να επιλέξουν αν θα επισκεφθούν τη Σάµο ή το Κουσάντασι. Με την προσθήκη των νέων προορισµών στα δροµολόγιά της, αλλά και τη διατήρηση της κρουαζιέρας "Εικόνες του Αιγαίου" και "Ειδυλλιακό Αιγαίο", η εταιρεία  θα προσεγγίζει 15 λιµάνια. Στο πλαίσιο αυτό, αναµένονται 651 προσεγγίσεις για την τουριστική περίοδο  2017.

  Κοινωνικό πρόσηµο

  Παράλληλα µε τις δράσεις που εµπεριέχονται στην υπηρεσία και το προϊόν που προσφέρει, η Celestyal Cruises υλοποιεί ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα ΕΚΕ µε κεντρικούς πυλώνες την εκπαίδευση, τον άνθρωπο και το περιβάλλον και έµφαση στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών των προορισµών όπου δραστηριοποιείται.

  Το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας πραγµατώνεται µέσα από τον σχεδιασµό και την υλοποίηση ολοκληρωµένου προγράµµατος χορηγιών και ΕΚΕ, µε αποδέκτες φορείς υψηλού κύρους, όπως το Πανεπιστήµιο Αιγαίου και τις Ακαδηµίες Εµπορικού Ναυτικού, τη ΜΚΟ "Κιβωτός του Κόσµου", το CruiseINN, τον "µαραθώνιο" δηµιουργίας startup που συνδιοργανώνει µε το ThinkBiz. 

  Ειδικότερα, από το 2015 έως σήµερα, περισσότεροι από 1.200 µαθητές στα νησιά της Μήλου, Πάτµου και Ίου πραγµατοποίησαν ένα ενδιαφέρον "ταξίδι στη γνώση", παρακολουθώντας το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραµµα "Επιστήµη, Τέχνη και Μαθηµατικά" του Μουσείου Ηρακλειδών. Αντιστοίχως, το 2017 εξετάζεται η "µεταφορά" εκπαιδευτικών προγραµµάτων και κατάρτισης µαθητών και των εκπαιδευτικών τους και σε άλλα νησιά-προορισµούς της Celestyal Cruises, όπως η Σάµος. Παράλληλα, στην προσπάθειά της να στηρίξει την "Κιβωτό του Κόσµου", η εταιρεία φιλοξένησε περισσότερα από 180 παιδιά σε 7ήµερες κρουαζιέρες, ενώ δηµιούργησε µια κοινή τράπεζα αίµατος, ειδικά για τους εργαζοµένους της και τις οικογένειές τους.

  Ξεχωριστή θέση στην πολιτική της εταιρείας έχει και το περιβάλλον: 50% του νερού που καταναλώνεται από την εταιρεία παράγεται από θαλασσινό νερό, ενώ έχει επέλθει 20% µείωση των απορριµµάτων της λόγω της αναβαθµισµένης µεθόδου διαχείρισής τους. Αντίστοιχα, 13.000 τόνοι πετρελαίου εξοικονοµήθηκαν τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ οι αέριες εκποµπές ρύπων µειώθηκαν κατά 11%. 

  Η συµβολή στην οικονοµία και την απασχόληση

  - 110 εκατ. ευρώ ετήσια συνεισφορά στην ελληνική οικονοµία το 2016
  - 117.000 επιβάτες πέρσι και 660.000 επισκέψεις επιβατών σε ελληνικά λιµάνια 
  -  35,2 εκατ. ευρώ άµεσες ετήσιες λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας
  -  16  εκατ. ευρώ προβλεπόµενες δαπάνες για τη συντήρηση και αναβάθµιση του στόλου φέτος 
  - 203 απασχολούµενοι υπάλληλοι ξηράς
  - 75 νέες προσλήψεις σε στελεχιακό δυναµικό ξηράς
  - 300 θέσεις συνολικά Ελλήνων ναυτικών

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων