Φάμελλος από ΔΕΘ: Αδιανόητο ένα νέο κόμμα Τσίπρα
Πέμπτη, 11-Σεπ-2025 13:29
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.35
Της Νίκης Ζορμπά
Υποδειγματικά ψύχραιμος εμφανίστηκε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ δεδομένου ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτήσεις που δέχθηκε αφορούσαν ασφαλώς τον Αλέξη Τσίπρα.
Δεν κινήθηκε με επιθετικό τόνο απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επανειλημμένως του έστειλε μήνυμα:
Είναι "αδιανόητη η συζήτηση για ένα νέο κόμμα Τσίπρα". Αλλά δεν ήταν και το μόνο.
Ο Σωκράτης Φάμελλος, αφού αναγνώρισε ότι δεν κυριαρχεί στην επικαιρότητα σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο που παρουσίασε χθες αλλά η συζήτηση και τα σενάρια που αφορούν τον Αλέξη Τσίπρα, δεν απέφυγε και έτερο πολιτικό μήνυμα προς τον πρώην πρόεδρο:
Είναι απαραίτητος, πολύτιμο κεφάλαιο και η συμβολή του το ίδιο αλλά... δεν έχουμε περιθώριο για κατακερματισμό δυνάμεων και εν πάση περιπτώσει δεν είναι δυνατόν το όποιο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα να μην περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την "προοδευτική Ελλάδα".
Απαντάει κοινώς με έναν ευθύ τρόπο στις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας στον νέο φορέα που ετοιμάζεται να ιδρύσει δεν έχει σκοπό να συμπεριλάβει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους πρώην συντρόφους του.
Ο κ. Φάμελλος επανέλαβε όμως δημόσια και τις διαρροές της Κουμουνδούρου μετά την παρέμβαση Τσίπρα στον Economist ότι η παρέμβαση Τσίπρα συμπλέει με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.
"Παρακολουθώ τις δημόσιες τοποθετήσεις του Τσίπρα. Είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις δικές μας επεξεργασίες".
Έτεινε πάντως ξανά χείρα φιλίας στη Νέα Αριστερά παρά το ναυάγιο της συνεργασίας τους το προηγούμενο διάστημα: "Δεν υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν από τη Νέα Αριστερά αντιθέτως υπάρχουν πολλά που μας ενώνουν".
Στο πλαίσιο αυτό, είπε μεταξύ άλλων:
-Πολύτιμο και αναγκαίο κεφάλαιο ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπάρχει δυνατότητα για κατακερματισμό, για αυτο και μου φαίνονται αδιανόητα τα σενάρια που ακούγονται
-είμαστε ανοιχτοί σε πρόταση συνεργασιών αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μέρος αυτών. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη.
-Αντικειμενικό στοιχείο ειναι ότι δεν συζητάμε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό και λέω απαιτείται κοινή προσπάθεια απέναντι στη Ν.Δ.
-Δεν έχουμε ούτε χρόνο για συζήτηση ούτε περιθώριο για κατακερματισμό. Η τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα είναι στο ίδιο πλαίσιο με εμάς.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρες σχέδιο και αυτό πρέπει να ενισχυθεί.
-Αδιανόητη η συζήτηση για νέο κόμμα Τσίπρα
-Τα περί χρυσών χορηγών απευθύνονται από τον ΠΘ των καρτέλ και των συμφερόντων
- Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευχέρεια και κάνει παρεμβάσεις. Δεν υπάρχει θέμα συνεννοήσεων και αδειών, ειμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα.
- Δεν υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν από τη Νέα Αριστερά αντιθέτως υπάρχουν πολλά που μας ενώνουν.
-Δεν ειναι βιώσιμα τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποιούμε μόνο την κρατική χρηματοδότηση, δεν έχουμε μπορέσει ακόμα να καλύψουμε το έλλειμμα που παρέλαβα. Όλη η αύξηση ΜΚ και η καμπάνια συνδρομών έχουν πάει στους εργαζόμενους. Δεν θα αμφισητηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Είχαμε στα χέρια μας μια πολύ δύσκολη περίπτωση και με αυτό ασχολήθηκα. Δεν έβαλα ορκωτούς λογιστές για να ψάξω το προπατορικό αμάρτημα.
Διαβάστε ακόμη: