ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία το μπρα ντε φερ με τον Μητσοτάκη και για αντεπίθεση στα περί "δραχμιστών"

Παρασκευή, 24-Ιαν-2025 08:59

6389293

Της Νίκης Ζορμπά

Η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρωθυπουργό, δεν γίνεται σε ψυχρό χρόνο: Αντιθέτως, όσο θα απαντά ο κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση του Ν. Ανδρουλάκη στη Βουλή για τον πρωτογενή τομέα, τους αγρότες και την εγκατάλειψή τους που χρεώνει στην κυβέρνηση, οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις ενώ στο ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του , φιλοδοξεί να "σβήσουν" οι ζημιογόνες εντυπώσεις των τελευταίων ημερών περί δυνητικών συμμαχιών του κόμματος με κόμματα εξ αριστερών του που στήριξαν έως και τη δραχμή. 

Αντεπίθεση και Δημοσκοπήσεις

Σε αυτό το πλαίσιο, προεξοφλείται καταρχάς ότι το μπρα ντε φερ πρωθυπουργού - αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν θα περιοριστεί και δεν θα εξαντληθεί στο αγροτικό ζήτημα. 

- Η επιλογή του Κώστα Τασούλα για την προεδρία της Δημοκρατίας θα ανεβάσει τη θερμοκρασία επεκτείνοντας την πολιτική συζήτηση. Ο Ν. Ανδρουλάκης θα εγκαλέσει τον Κ. Μητσοτάκη για πλήρη καταστρατήγηση του Κράτους Δικαίου και των Θεσμών. Τα Τέμπη, έχουν επανέλθει  στην επικαιρότητα άλλωστε, μέσω και των ανατριχιαστικών ηχητικών ντοκουμέντων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

- Μετά τα  μηνύματα προς το εσωτερικό του για να σταματήσει η άβολη ( έως και καταστροφική) συζήτηση για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με κόμματα στα αριστερά του, ο Ν. Ανδρουλάκης θα περάσει στην αντεπίθεση απέναντι στη Ν.Δ , στην οποία χρεώνει εξάλλου και τη σχετική ατζέντα περί συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και με κόμματα της δραχμής. 

Έδωσε μια πρόγευαη τις προάλλες σε συνέντευξη που παραχώρησε ( Action 24), για την άμυνα που ακολουθεί στις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας: Θα επιστρέψει τα πυρά, περνώντας στην αντεπίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων:  

*Είδατε από εμένα κάποια πολιτική κίνηση, που να υπονοεί τη συνεργασία μου με κόμμα της δραχμής; Όχι. Είδατε από τον κ. Μητσοτάκη; Ναι.

*Πριν ένα χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό δραχμιστή, τον κ. Βελόπουλο, για να αλλοιώσει τη σύνθεση της ΑΔΑΕ και να μην επιτρέψει στον κ. Ράμμο να συνεχίσει την έρευνα του.

*Τον προϋπολογισμό του κ. Μητσοτάκη ψήφισαν τρεις ακραιφνείς οπαδοί του Κασιδιάρη. Αυτοί δεν είναι δραχμιστές;

*Εδώ λοιπόν έχουμε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τους ακροδεξιούς δραχμιστές αλλά πρέπει να απολογούμαι εγώ; Ε όχι, το θεωρώ παράλογο".

Στο μεταξύ πάντως, οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες, αποτελούν από μόνες τους πονοκέφαλο για το ΠΑΣΟΚ. 

Όχι μόνον δεν δείχνουν τάση ανόδου του κόμματος αλλά αντιθέτως, κάμψη των ποσοστών του ( στην καλύτερη περίπτωση, στασιμότητα). 

Η Χαριλάου Τρικούπη ποντάρει στη συγκροτημένη και πιεστική αντιπολίτευση στη Ν.Δ, όπως έπραξε σε σειρά θεμάτων που "δικαίωσαν" το ΠΑΣΟΚ: Βαρέα και Ανθυγιεινά, Τράπεζες, αυξήσεια στα ασφαλιστήρια συμβόλαια Υγείας, κλπ.