ΠΑΣΟΚ: Μετά τη νίκη με τα βαρέα και ανθυγιεινά, στο επίκεντρο golden visa και φορολόγηση υπερκερδών Τραπεζών
Παρασκευή, 29-Νοε-2024 08:23
Της Νίκης Ζορμπά
Καθημερινό είναι πλέον το μπρα ντε φερ Κυβέρνησης- ΠΑΣΟΚ , παρά την εξακολουθούμενη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά που χωρίζει τα δυο κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ ασφαλώς, σπουδαιολογεί από πλευράς του το κλείσιμο της ψαλίδας με τη Ν.Δ που έχει συντελεστεί τα τον τελευταίο χρόνο, με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις να φέρουν τη διαφορά σε κάτω των 10 μονάδων.
Στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται για "πόλεμο" και στη Βουλή, σε συνέχεια όσων διαμείφθηκαν χθες για τα βαρέα και ανθυγιεινά: Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε με επαναλαμβανόμενες τροπολογίες του ( 22) την ένταξη όλων των Υγειονομικών, ο αρμόδιος υπουργός, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αποδεχθεί την ένταξη των νοσηλευτών ( ως είχε προτείνει η Άννα Διαμαντοπούλου) και το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε νέα τροπολογία για την ένταξη των νοσηλευτών και πληρωμάτων ΕΚΑΒ -έστω-
Από τη Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζουν σχετικώς ότι " Χθες από το βήμα της βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει την υπαγωγή των νοσηλευτών στα βαρέα γεγονός που συνιστά την πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση", επιτιθέμενοι και επί προσωπικού στον υπουργό, μιλώντας για "διγλωσσία" και "λαϊκιστική προσέγγιση" καθώς "μετά τη συλλήβδην απόρριψη της πρώτης τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για τους υγειονομικούς, δεσμευόταν δημόσια ότι θα θεραπεύσει την αδικία για τους νοσηλευτές".
Golden Visa και φορολόγηση Τραπεζών
Στον επόμενο κοινοβουλευτικό τόνο πάντως, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εντείνει την κοινοβουλευτική πίεση στην Κυβέρνηση, φέρνοντας δυο ακόμη τροπολογίες:
- Το πάγωμα της golden visa σε δήμους όπου παρατηρείται ραγδαία αύξηση των ενοικίων
- Υπερφορολόγηση υπερκερδών των τραπεζών
Για αμφότερες τις πρωτοβουλίες , ο Ν. Ανδρουλάκης είχε προιδεάσει στη συνέντευξή του στην ERTnews.
Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη , εκτιμούν ότι η κυβέρνηση και φαίνεται και είναι ανήσυχη "μπροστά στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ".
"Έίχαν καλομάθει με τον ΣΥΡΙΖΑ", είχε δηλώσει επ αυτού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η αγωνία της κυβέρνησης τεκμαίρεται από:
1. Τη διπλή παρουσία Γεωργιάδη, Βορίδη στα κυβερνητικά έδρανα για να απαντήσουν στον Νίκο Ανδρουλάκη
2. Την αντίδραση της υπουργού Εργασίας, Νίκης Κεραμέως, στη συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους κοινωνικούς εταίρους, όπου η υψηλή εκπροσώπηση και το περιεχόμενο της συζήτησης έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει με κινήσεις ουσιαστικού συμβολισμού για την κοινωνία.