ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ψηφισουν υπέρ Φον ντερ Λάιεν και μετά τις νέες εξελίξεις;

Τετάρτη, 17-Ιουλ-2024 14:42

ΣΥΡΙΖΑ 29.11.2023

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις παρατυπίες της Κομισιόν που διαπίστωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τις συμβάσεις εμβολίων για τον COVID- 19:

"Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί Προεδρίας Φον ντερ Λάιεν δεν παρείχε επαρκή πρόσβαση με διαφάνεια στις συμβάσεις προμήθειας εμβολίων κατά του Covid 19. Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι παράτυπη η κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αλλοιώσει τμήματα των συμβάσεων με τις φαρμακευτικές εταιρίες, με τη δικαιολογία της προστασίας των εταιρικών συμφερόντων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Φον ντερ Λάιεν εμπλέκεται σε υποθέσεις αδιαφανούς διαχείρισης.

Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι Ευρωπαίοι άρχοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αντιμετώπισαν μέχρι και την πανδημία ως...ευκαιρία.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το ερώτημά μας είναι σαφές: Επιμένουν να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;".