Στο Λουξεμβούργο ο Γ. Γεραπετρίτης για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Κυριακή, 23-Ιουν-2024 12:43

Γ. Γεραπετρίτης: Απαιτείται κοινή προσπάθεια από Ευρώπη, χώρες του Κόλπου και του αραβικού κόσμου για ειρήνευση στη Μ. Ανατολή

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο (Δευτέρα 24 Ιουνίου). στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται η κρίση στη Γάζα και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αντικείμενο των εργασιών θα είναι, επίσης, οι εξελίξεις στη Γεωργία και η επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην Υποσαχάρια Αφρική.

Θα πραγματοποιηθεί, τέλος, γεύμα εργασίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και των εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων.