Η συγγνώμη και η αποδοκιμασία Τσακαλώτου για το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο

Τετάρτη, 13-Σεπ-2023 12:41

Η συγγνώμη και η αποδοκιμασία Τσακαλώτου για το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο

"Μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο", δήλωσε απερίφραστα ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΕΡΤ), ζητώντας "συγγνώμη" για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της ιστορίας της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, με εμφανή ένταση και αποδοκιμασία.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε:

* Επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον "Ιανό";
▪️ Η πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της.
▪️ Να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου –ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη που προκάλεσε αντιδράσεις 

Π. Πολάκης σε Τσακαλώτο: Δεν δικαιούσαι να ζητάς συγγνώμη εκ μέρους μου 

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος υποστηρίζει ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο μέσα από τον προσωπικό του προφίλ στο facebook, πως δεν νομιμοποιείται να... μιλά εξ ονόματός του, επιμένοντας μάλιστα πως ο Στέφανος Κασσελάκης έπραξε ορθά.