Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουν-2023 09:23

  Ο Μητσοτάκης ταυτίζει τη ΝΔ με την πρόοδο και προτάσσει τις κοινωνικές πολιτικές

  Ο Μητσοτάκης ταυτίζει τη ΝΔ με την πρόοδο και προτάσσει τις κοινωνικές πολιτικές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, να τίθεται όλο και πιο εμφατικά από το "γαλάζιο" οικοσύστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευρύνει το… αποτύπωμα της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας σε μία ατζέντα που έχει ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. 

  Αφήνοντας, όπως ο ίδιος επισημαίνει, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να διαγκωνίζονται "για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης", ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης αναδεικνύει το προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο της ατζέντας της οδού Πειραιώς και με τον τρόπο αυτό απευθύνεται σε ένα όλο και πιο μεγάλο κοινό, στοχεύοντας όχι μόνο στη θωράκιση του εκλογικού βατήρα της 21ης Μαΐου, αλλά και στο περαιτέρω άνοιγμα των ποσοστών, που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη του στόχου της ισχυρής αυτοδυναμίας.

  "Τι σημαίνει σήμερα κεντροαριστερή πολιτική; Να το δούμε λίγο στην ουσία. Εμείς ακολουθούμε μία βαθιά προοδευτική πολιτική. Και τι σημαίνει προοδευτική πολιτική; Είναι ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα στεκόμαστε δίπλα στους πιο αδύναμους και θέλουμε να δίνουμε σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες να μπορούν να διακριθούν. Παραδείγματος χάρη, όταν κάνουμε μία πολιτική για τα άτομα με αναπηρία, πώς θα την ονόμαζες; Είναι δεξιά πολιτική, κεντρώα, αριστερή; Εγώ θα την ονόμαζα προοδευτική πολιτική. Είναι μία πολιτική ισότητας και δικαιοσύνης, επειδή μιλάμε πολύ για τη δικαιοσύνη. Όταν παραδείγματος χάρη βάζουμε τώρα, με χρήματα από το ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με του Δήμους -μικρό παράδειγμα- ράμπες για να μπορούν να μπαίνουν τα αμαξίδια σε κάθε παραλία και κάνουμε τις παραλίες μας προσβάσιμες, πώς θα την ονόμαζες αυτήν την πολιτική; Εγώ θα την ονόμαζα προοδευτική πολιτική", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό "Αντ1". 

  Πέραν των οικονομικών προκλήσεων της επόμενης τετραετίας, πέραν της πολιτικής για τη μείωση φορολογικών βαρών, πέραν της στρατηγικής για τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και της περαιτέρω ενίσχυσης της γεωπολιτικής θέσης της χώρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε μία μετατόπιση της ατζέντας, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζονται για συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού. Και σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος προτάσσει τις πολιτικές για τη στήριξη των γυναικών, την καταπολέμηση του bullying στα σχολεία, αλλά και τη συνολική στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

  "Έχουμε πια, σε πολλά Αστυνομικά Τμήματα, ειδικές ομάδες που ασχολούνται με την ενδοοικογενειακή βία. Έχουμε πρωτοβουλίες όπως το Panic Button, εξαιρετικά σημαντικές, που μια γυναίκα η οποία μπορεί να βρίσκεται σε ένα εν δυνάμει κακοποιητικό περιβάλλον, έχει στο κινητό της μία εφαρμογή κρυπτογραφημένη, που δεν την βλέπει προφανώς ο σύντροφός της, που αν αισθάνεται ότι απειλείται θα πατήσει το κουμπί και κάποιος θα έρθει και θα παρέμβει άμεσα. Άρα όχι μόνο δεν είναι… αμερικανιά ή είναι η μόδα, είναι μια μεγάλη πρόοδος για την ελληνική κοινωνία. Νομίζω ότι μας βάζει, μας υποχρεώνει, να σκεφτούμε όχι μόνο πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του σήμερα, αλλά κυρίως πώς θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σήμερα για να γίνουν πιο ώριμοι και ανεκτικοί πολίτες την επόμενη μέρα. Το τι γίνεται στα σχολεία με το ζήτημα του bullying, το οποίο και αυτό πάντα υπήρχε. Αλλά το πώς αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή την εκπαίδευση, ειδικά των νέων παιδιών, του Δημοτικού, στο πώς θα λύνουν τις διαφορές τους, στο πώς ανέχονται τη διαφορετικότητα", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Συνεχίζονται οι περιοδείες - Στον δρόμο και τα στελέχη

  Μετά την 48ωρη παρουσία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας… κυκλώνει για σήμερα και αύριο στο ημερολόγιό του, την Κορινθία και τη Χαλκιδική. 

  Σε χρόνο παράλληλο, τον δρόμο των περιοδειών παίρνουν τις επόμενες ώρες και τα "γαλάζια" στελέχη, σε μία κίνηση που θα καλύψει το σύνολο της επικράτειας. Με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε γεωγραφικά διαμερίσματα που δεν θα φτάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 68 κλιμάκια θα βρεθούν μέχρι το ορόσημο της 25ης Ιουνίου σε 140 περιοχές, με τις επισκέψεις να… μαρκάρουν πάνω από 500 χωριά και πόλεις, με στόχο την επικοινωνία του "γαλάζιου" κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης τετραετίας. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ