Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαϊ-2023 15:14

  Ν. Ξυδάκης για το "Σύνδρομο Στοκχόλμης": Όσα είπα, έχουν ειπωθεί πολλές φορές από πολλούς

  Ν. Ξυδάκης για το "Σύνδρομο Στοκχόλμης": Όσα είπα, έχουν ειπωθεί πολλές φορές από πολλούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ως μέρος μιας συζήτησης μιάμισης ώρας" χαρακτήρισε ο κ. Ξυδάκης τα όσα δήλωσε χτες περί συνδρόμου Στοκχόλμης στην προσπάθειά του να εξηγήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

  Παράλληλα είπε ότι όσα υποστήριξε έχουν ειπωθεί πολλές φορές στον ελληνικό δημόσιο χώρο από πολλά χείλη και από πολλούς ανθρώπους.

  "Το 1989 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Ελλάς μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο" σημείωσε ο κ. Ξυδάκης διευκρινίζοντας ότι η δήλωσή του έγινε στην προσπάθεια του να ερμηνεύσει το πως ψηφίζει ο κόσμος και πως προασπίζει τα συμφέροντά του.

  "Δεν υπάρχει μία εξήγηση σε αυτά. Υπάρχουν πάρα πολλές. Ωστόσο, βλέπουμε ότι πολύς κόσμος ο οποίος το συμφέρον του μπορεί να είναι σε μία άλλη πολιτική πρόταση, σε μια άλλη πολιτική διαχείριση να ψηφίζει διαφορετικά. Δικαίωμά του είναι και αυτό είναι το νόημα της εκλογής" υποστήριξε στην εκπομπή "Συνδέσεις" ο δημοσιογράφος και πολιτικός.

  Κάνοντας λόγο για "προπαγάνδα και συσκότιση" ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών λέγοντας ότι "εκτός από την τεράστια ευθύνη των μέσων, τεράστια είναι και η ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που δεν κάνουν τις συζητήσεις και τις επεξηγήσεις των προγραμμάτων τους και των λόγων τους". Και όπως πρόσθεσε ένας σημαντικός λόγος που συνετέλεσε στην μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν ότι οι εκπρόσωποί του δεν μπορούσαν να περάσουν ένα μήνυμα "σαφές, αποτελεσματικό και εμπνευστικό" προς τους πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση. Αυτό είναι η πολιτική ανάλυση. Και αυτή είναι η αυτοκριτική που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας" πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης ερμηνεύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ