Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Απρ-2023 13:35

  Στ. Καλαφάτης: Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα

  Στ. Καλαφάτης: Θα εξαντλήσουμε και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για τη στήριξη των συμπολιτών μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα", τονίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" και λέγοντας ότι σήμερα δεν υπάρχει η πολιτική πρώτη ύλη για αποτελεσματικές και σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας, τονίζει, ότι στο διεθνές ασταθές περιβάλλον, η "χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, που να κινείται συντονισμένα και γρήγορα, να κερδίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας, να εξασφαλίζει σταθερότητα και να μην εγκλωβίζεται σε ενδοκυβερνητικά παζάρια". Στο πλαίσιο αυτό, απορρίπτοντας σκέψεις αποχής ή χαλαρής ψήφου, ο κ. Καλαφάτης τονίζει ότι "είναι εξαιρετικά κρίσιμη η ψήφος των Ελλήνων ψηφοφόρων στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαϊου 2023".

  Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο της διακυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και απαντώντας σε ερώτηση γιατί να ψηφίσει τη ΝΔ ένας αναποφάσιστος ψηφοφόρος;", ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι "ό,τι είπαμε, το κάναμε. Μπορεί, επομένως, κάθε πολίτης να είναι σίγουρος πως ό,τι λέμε θα γίνει" και υπενθυμίζοντας τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας και σημειώνει ότι "η χώρα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά γεωπολιτικά, στρατιωτικά και η φωνή της ακούγεται, από τις Βρυξέλλες ως το αμερικανικό Κογκρέσο και από το Ισραήλ ως τον Αραβικό κόσμο".

  Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, υπογραμμίζει ότι "από τις ακραίες προκλήσεις, οι γείτονες πέρασαν στις απίστευτες φιλοφρονήσεις. Μπήκαν σε ένα νέο πεδίο πολιτικής. Τους υποδεχόμαστε, αλλά δεν γελιόμαστε. Βλέπουμε, άλλωστε αλλαγή τακτικής, αλλά δεν είδαμε ακόμη αλλαγή στρατηγικής".

  Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έκανε λόγο για συνθήκες αποστασίας σχολιάζοντας την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού για αυτοδύναμη κυβέρνηση από ένα κόμμα, αλλά όχι από ένα χρώμα, ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι "κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Και οι Μακεδόνες δεν ξεχνάμε ούτε τι δέχτηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε πως την επέβαλε. Πάει πολύ, λοιπόν, να μιλά για συνθήκες αποστασίας εκείνος που ως Πρωθυπουργός, γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, πήρε τέσσερις βουλευτές από άλλα κόμματα".

  Προσθέτει δε, ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα άλλο από αυτό που έγινε και στη σημερινή κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα συμπεριλαμβάνει και πρόσωπα που υιοθετούν τις αρχές και το πρόγραμμά της, ενώ βρίσκονταν πέραν του κομματικού δυναμικού της".

  Αναφορικά με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, που αποκλείει, από τη θέση του πρωθυπουργού, τους επικεφαλής των ΝΔ και Σύριζα, ο κ. Καλαφάτης σχολιάζει ότι "ο κ. Ανδρουλάκης μιλά για συνεργασίες και ταυτόχρονα τις ναρκοθετεί μονόπλευρα. Λέει ότι μετά τις εκλογές πρωθυπουργός δεν θα είναι ο αρχηγός ούτε του πρώτου, ούτε του δεύτερου κόμματος, αλλά αυτός που θα υποδείξει -και μάλιστα εκ των υστέρων- ο αρχηγός του τρίτου κόμματος, δηλαδή ο ίδιος. Καταθέτει μια εξωφρενική θέση για να αποκλείσει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι, άλλωστε, φανερό πως δεν κρατά τις ίδιες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ασκεί ουσιαστική κριτική στον Αλ. Τσίπρα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ