Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαρ-2023 13:44

  Άδ. Γεωργιάδης: Οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν είναι αδιάφορες

  5846908
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Στις εκλογές τις 21ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θέλει να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό έτσι ώστε να κάνει το πρώτο βήμα που χρειάζεται για την αυτοδυναμία. Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η Ελλάδα να έχει ξανά μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δυστυχώς, η απλή αναλογική το καθιστά αυτό αδύνατο στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Για να έχουμε, όμως, τον λεγόμενο "δεύτερο γύρο", πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Άρα, επικεντρωνόμαστε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι οποίες δεν είναι αδιάφορες όπως κάποιος μπορεί να νομίζει, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικές". Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega".

  Όπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, "εάν υπάρχει δυνατότητα να γίνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ καλύτερα με το μπόνους, διότι τότε θα έχουμε πραγματικά μια πολύ σταθερή κυβέρνηση. Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι η Ελλάδα να μην περιπέσει σε φαινόμενα τύπου Βουλγαρίας. Η Βουλγαρία έχει σε λίγες μέρες εκλογές. Είναι η 5η εκλογική αναμέτρηση σε δύο χρόνια. Για ποιον λόγο; Γιατί και εκεί κάποιοι "φωστήρες" ψήφισαν την απλή αναλογική και από την ώρα που την ψήφισαν δεν μπορούν να κάνουν κυβέρνηση. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι ποια θα είναι τα ποσοστά και ποιοι θα είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί. Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν επιτύχει αυτό που εμείς θέλουμε, δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό και μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτήν την περίπτωση θα οδηγήσουμε τη χώρα προς την αυτοδυναμία ή προς μία κυβέρνηση συνεργασίας με το μπόνους".

  Σε σχέση με το "Καλάθι των Νονών" που ξεκίνησε σήμερα να εφαρμόζεται, ο υπουργός τόνισε πως "έχουν μπει ήδη 29 αλυσίδες παιχνιδιών, βασικά σχεδόν όλες, και δουλεύει ακριβώς όπως ο μηχανισμός του καλαθιού, δηλαδή οι τιμές είναι φιξαρισμένες ανά εβδομάδα και τις παρακολουθούμε στον e-Καταναλωτής. Απαγορεύεται να αυξήσεις τιμή μέσα στην εβδομάδα και πρέπει να έχεις αποθέματα σε αυτά τα προϊόντα. Οι προσφορές που έχουν γίνει είναι αρκετά χαμηλές. Υπάρχει ταμπελάκι, όπως κάναμε και τα Χριστούγεννα με το "Καλάθι του Άη Βασίλη", που λέει το "Καλάθι των Νονών"".

  Για το "Καλάθι του Πάσχα", ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως σε κάποια προϊόντα είναι παραπάνω, σε κάποια παρακάτω και συμπλήρωσε: "Δεν σκοπεύω στο "Καλάθι του Πάσχα" στα σούπερ μάρκετ να βάλω το αρνί και το κατσίκι, διότι ο σκοπός μου δεν είναι να πλήξω την αγορά του κρέατος. Θα μπορούσε να εκληφθεί μια τέτοια προσπάθειά μου σαν μια υπόδειξη στους καταναλωτές να πάνε να αγοράσουν το αρνί ή το κατσίκι από τα σούπερ μάρκετ. Εγώ ποτέ δεν είδα το Καλάθι ως έναν μηχανισμό για να βλάψω άλλους κλάδους της αγοράς και δεν θέλω να το κάνω. Τις επόμενες μέρες θα έχω συνάντηση με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου Αγοράς για να συμφωνήσουμε για το "Καλάθι". Θα κάνουμε ειδικό Καλάθι για το αρνί και το κατσίκι στη Βαρβάκειο. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία για να συγκρατήσουμε τις τιμές στα περσινά επίπεδα. Αν το κατορθώσουμε θα είναι μεγάλη επιτυχία. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε σφάζουν και στέλνουν στην Ιταλία, γιατί είναι το Πάσχα των Ιταλών και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση εκεί. Η τιμή που διαμορφώνεται για την Ιταλία, από τον παραγωγό εννοώ, όχι η τιμή στο ράφι, είναι από 7,5 μέχρι 8,5 ευρώ το αρνί και το κατσίκι. Αυτή είναι μία τιμή περίπου 1 με 1,5 ευρώ πάνω από πέρυσι. Φέτος, φαίνεται ότι υπάρχει μικρότερη επάρκεια στα αρνιά και τα κατσίκια".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ