Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Ιαν-2023 18:47

  ΥΠΕΞ: Η Τουρκία εξακολουθεί να μην λογοδοτεί για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στα πρόθυρα της εξαφάνισης

  ΥΠΕΞ: Η Τουρκία εξακολουθεί να μην λογοδοτεί για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στα πρόθυρα της εξαφάνισης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διαστρέβλωση της πραγματικότητας καταλογίζει στην Τουρκία, το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με σημερινές τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη. Μάλιστα, τονίζει πως η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

  Αναλυτικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως "για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη".

  Παράλληλα, υπογραμμίζει πως "η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης".

  Η προκλητική τουρκική ανακοίνωση

  Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για αγώνα της "Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης", δημοσιεύοντας παράλληλα και μία φωτογραφία του Αχμέτ Σαδίκ.

  "Ο αγώνας για την ‘τουρκικότητα’ που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της ‘τουρκικής μειονότητας’ της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ