Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιαν-2023 16:03

  Έριξε το γάντι η κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ - Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή

  Έριξε το γάντι η κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ - Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:55

  Με μία αποστροφή από το "υπέρ του αδυνάτου” του Λυσία, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μετέφερε στην Ολομέλεια την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ρελανς, σηκώνοντας αμέσως το γάντι, όπως είχε προιδεάσει εξάλλου από νωρίτερα, πως η πρόταση θα είναι "καλοδεχούμενη".

  "Θα έχουμε την ευκαιρία στην παρούσα Βουλή να αντιπαρατεθούμε το επόμενο τριήμερο σε επίπεδο δημόσιων πολιτικών και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την κατηγορείτε ή η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει κάτι καλύτερο από αυτό για το οποίο έλαβε την εντολή από τον Ελληνικό λαό. Και ευτυχώς είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής…”, τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

  "Το τελευταίο διάστημα κ. Τσίπρα σας είχαμε χάσει, είχαμε μία μερική αφωνία και δεν ήταν από ίωση…Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε σήμερα το πόρισμα του και το έβγαλε καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας. Είπε ότι είμαστε αμετάκλητα ένοχοι…Ούτε καν ο Άρειος Πάγος να ήσασταν κ. Τσίπρα…Σας μεταφέρω, λοιπόν, ένα ρητό. Ένοχος ένοχον ου ποιεί. Εκείνος ο οποίος έχει ανοιχτά δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση Θεσμών, εκείνος ο οποίος έχει σήμερα αποκαλυφθεί ότι χρησιμοποιούσε φερέφωνα στα οποία έβαζε κουκούλες, εκείνος ο οποίος σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα, αυτός δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο…Η κυβέρνηση δεδομένου του γεγονότος ότι έχει ο πρωθυπουργός διεθνή υποχρέωση, ζητεί την άμεση ενέργεια της συνεδρίασης, έτσι ώστε η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Και σε ένα πράγμα, για να μη λέτε ότι είμαι δύσπιστος, θα συμφωνήσουμε. Υπάρχουν πράγματι κάποιες κρίσιμες στιγμές και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα την αποφύγετε, θέλοντας και μη γιατί θα είναι οι επόμενες εκλογές που έρχονται”, επεσήμανε.

  Η συζήτηση ξεκίνησε ήδη με την πρόταση της προεδρίας για το διαδικαστικό και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, με την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Πρόταση δυσπιστίας από ΣΥΡΙΖΑ - Τους παρακολουθούμενους από την ΕΥΠ δημοσιοποίησε ο Α. Τσίπρας

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ