Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιαν-2023 13:55

  Συνάντηση Ν. Δένδια με μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ν. Αφρικής

  Συνάντηση Ν. Δένδια με μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ν. Αφρικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Νότιας Αφρικής είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

  "Θα ήθελα να σας πω πόσο περήφανος είμαι, και πόσο περήφανη είναι η κυβέρνηση και η χώρα για εσάς, για το πόσο έχετε καταφέρει να ακμάσετε κυριολεκτικά, όλα αυτά τα χρόνια, για να φθάσουμε εδώ όπου είμαστε σήμερα, μέσα από συνθήκες δύσκολες, προερχόμενοι από μια πατρίδα μικρή που πολλές φορές ήταν σε κρίση και ελάχιστες φορές μπόρεσε να σταθεί δίπλα σας και να βοηθήσει", ανέφερε ο κ. Δένδιας.

  "Το γεγονός ότι αισθάνεσθε τμήμα του μείζονος ελληνισμού είναι για εμάς σπουδαίο", τόνισε χαρακτηριστικά ο ‘Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.

  "Και νομίζω ότι αποδεικνύεται με τον πιο καθαρό τρόπο ότι ο ελληνισμός είναι πολύ ευρύτερος και πολύ μεγαλύτερος από τα στενά γεωγραφικά όρια του ελληνικού κράτους. Και ότι απευθυνόμαστε πάντα σε αυτόν τον μείζονα ελληνισμό, φορέα των παραδόσεών μας, του ήθους μας, της ταυτότητάς μας σε αυτό τον κόσμο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ