Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Ιαν-2023 14:51

  Γ. Σταμάτης: Η υποστηριζόμενη εργασία για Άτομα με Αναπηρία γίνεται πράξη στην Ελλάδα

  Γ. Σταμάτης: Η υποστηριζόμενη εργασία για Άτομα με Αναπηρία γίνεται πράξη στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) για τη θεσμοθέτηση της υποστηριζόμενης εργασίας για τα άτομα με αναπηρία.

  Στόχος της ΟΔΕ είναι η σύνταξη διατάξεων για τη θεσμοθέτηση της υποστηριζόμενης απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία, με τις οποίες θα ρυθμίζονται ενδεικτικά τα εξής θέματα: 

  Α. Η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην ανοικτή αγορά εργασίας με στόχο την εύρεση και διατήρηση έμμισθης απασχόλησης, 

  Β. Η περιγραφή και οριοθέτηση του ρόλου του προπονητή εργασίας (job coach), σκοπός του οποίου θα είναι η εκπαίδευση και η συμβουλευτική υποστήριξη του εργαζομένου με αναπηρία και του εργοδότη του όταν κρίνεται αναγκαίο, 

  Γ. Η δημιουργία μητρώου για τους πιστοποιημένους προπονητές εργασίας.

  "Η ενεργή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην ανοιχτή αγορά εργασίας αποτελεί το κλειδί για την ομαλή και αποτελεσματική κοινωνική τους ένταξη", δήλωσε στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και πρόεδρος της ΟΔΕ, Γιώργος Σταμάτης.

  "Η θεσμική κατοχύρωση της υποστηριζόμενης εργασίας απορρέει από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και γίνεται πράξη πλέον και στη χώρα μας. Η υποστηριζόμενη εργασία αποτελεί διεθνώς το ισχυρότερο μέσο άρσης των εμποδίων και των διακρίσεων πρόσβασης στην απασχόληση, που βιώνουν ιδίως τα άτομα με νοητική αναπηρία και συνιστά το εφαλτήριο για την πραγμάτωση της πλήρους κοινωνικής τους συμπερίληψης χωρίς αποκλεισμούς", πρόσθεσε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ