Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Ιαν-2023 13:11

  Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κ. Μητσοτάκη για τα πτυχία των καλλιτεχνών

  Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κ. Μητσοτάκη για τα πτυχία των καλλιτεχνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.45

  Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα που προέκυψαν από το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

  Όπως είπε, στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος όλοι οι συναρμόδιοι από το Υπ. Πολιτισμού, το Υπ. Παιδείας, το Υπ. Εσωτερικών και το Λογιστήριο του Κράτους.

  "Η κυβέρνηση σχεδιάζει ολοκληρωμένη πρόταση για την καλλιτεχνική εκπαίδευση", τόνισε ο κ. Οικονόμου.

  "Ειδικά για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης -ένα ζήτημα που δεν έχει αγγίξει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν- θα υπάρξει μια επιτροπή από προσωπικότητες και υπηρεσιακούς παράγοντες από συναρμόδια υπουργεία που θα καταλήξουν σε προτάσεις για αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

  "Το Προεδρικό Διάταγμα απλώς επικύρωσε μια στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων για την αμοιβή των καλλιτεχνών και η κυβέρνηση οδηγείται προς την κατεύθυνση της επίλυσης της στρέβλωσης αυτής, αλλά και την αντιμετώπιση ενός ευρύτερου ζητήματος οργάνωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά το παρελθόν αλλά και το μέλλον", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ