Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Ιαν-2023 09:16

  Ποιες είναι οι ειδικές ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία

  4967326
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με το μήνα Απρίλιο να κυριαρχεί στις πολιτικές συζητήσεις και τη σεναριολογία όσον αφορά στο χρόνο της πρώτης εθνικής κάλπης του 2023, το κυβερνητικό "οικοσύστημα" ανεβάζει τις προεκλογικές στροφές του.

  Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε την επόμενη φάση των περιοδειών του στην περιφέρεια, με πρώτο σταθμό της Θράκη και τις πόλεις της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, τη στιγμή που σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο εσωτερικό της οδού Πειραιώς όσον αφορά στην κατάρτιση των "γαλάζιων" υποψηφιοτήτων.

  Οι σχετικές εισηγήσεις των κυρίων Μπρατάκου, Μαρινάκη και Νέζη αναμένεται ότι θα φτάσουν σύντομα στα…χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει και τον τελικό λόγο στη διαμόρφωση της… ομάδας που θα μπει στη μάχη της διεκδίκησης του "σταυρού", με τα δεδομένα να δείχνουν προς την κατεύθυνση της ανανέωσης των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας με εκπροσώπους από τη γενιά των "σαραντάρηδων", πρόσωπα με σημαντικό έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσωπα που στις τοπικές κοινωνίες έχουν αναγνωρισιμότητα. Παράλληλα, η προσοχή είναι εστιασμένη στο…ξεσκόνισμα εκείνων που, τελικά, θα επιλεγούν, για να διεκδικήσουν "σταυρό", προκειμένου να μην υπάρξουν… προβληματικές υποψηφιότητες.

  Τα ειδικά κοινά

  Μέσα σε αυτό το σκηνικό των…ταχυτήτων για τον κομματικό μηχανισμό της οδού Πειραιώς, δομείται και η "γαλάζια" στρατηγική της κάλπης. Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου για το 2022, φέρνει, εμμέσως πλην σαφώς, στην πρώτη γραμμή και ορισμένα από τα ειδικά κοινά, στα οποία θα απευθυνθεί η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο ίδιος σε αυτόν τον… πολιτικό μαραθώνιο. Η νέα γενιά, οι εργαζόμενοι, οι νέες οικογένειες και οι γυναίκες βρίσκονται στην προμετωπίδα των στόχων και του προγράμματος της επόμενης τετραετίας. "Στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας, οι στόχοι που είχαμε θέσει σχετίζονταν με την ανάπτυξη και τη μείωση των φόρων.

  Στη δεύτερη τετραετία που διεκδικούμε στόχοι μας είναι η αύξηση των μισθών, αλλά και τα ζητήματα που ταυτίζονται απόλυτα με την κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας. Τις υπηρεσίες της υγείας, τη νέα γενιά, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την πράσινη ανάπτυξη…Γνωρίζουμε καλά ότι οι πολίτες θα σε ψηφίσουν και για αυτά που αναμένουν να κάνεις. Και ο πολίτης πρέπει να βλέπει ότι η ανάπτυξη που δημιουργείται θα βρίσκει το αποτύπωμά της και στον ίδιο", είναι το μήνυμα που εκπέμπεται, με την πρωθυπουργική ανάρτηση να προτάσσει κινήσεις, όπως το "Πρώτο ένσημο", τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, την ψηφιακή κάρτα εργασίας, το πρόγραμμα "Σπίτι μου", την εκκαθάριση του συνόλου των εκκρεμών κύριων συντάξεων, τις αλλαγές στην εκπαίδευση, αλλά και τις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

  Σε κάθε περίπτωση, αυτό που γίνεται εμφανές μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών είναι ότι στόχος στο δρόμο προς την, κατά τα φαινόμενα, διπλή κάλπη του 2023 είναι αυτός της αυτοδυναμίας. "Δεν υπάρχει τίποτα σήμερα που να δείχνει ότι μέσα στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής η Νέα Δημοκρατία δε θα καταφέρει να ξαναπετύχει ένα ποσοστό αυτοδύναμης κυβέρνησης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι πάλι πρωθυπουργός, επικεφαλής μίας κυβέρνησης που με γνώση, με επαγγελματισμό, με ενσυναίσθηση, να συνεχίσει να κρατά το τιμόνι της χώρας για την επόμενη περίοδο. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα και οι επιλογές που έχουμε είναι μπροστά μας καθαρές.

  Η δεύτερη εκλογή θα δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός. Δε θα παίξουν οι Έλληνες πολίτες με το μέλλον της Πατρίδας και τη σταθερότητα στη χώρα. Δε θα παίξουν με το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών τους. Δε θα διακινδυνεύσουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω σε μία κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί από τον κ. Τσίπρα, από τον κ. Βαρουφάκη, από τις αντιφάσεις, από τις ανάγκες ατέρμονων διαβουλεύσεων", σημείωσε (Σκάι) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

  Παράλληλα, το "γαλάζιο" κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο ξεδιπλώνει το σύνολο των κινήσεών του για την πρώτη Κυριακή των εκλογών σαν να είναι η τελική. Μεγάλο στοίχημα, άλλωστε, αποτελεί η κατάκτηση του υψηλότερου ποσοστού στην κάλπη της απλής αναλογικής, το οποίο θα κρίνει, σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στη δεύτερη κάλπη. "Δεν υπάρχει συνεπώς χώρος ούτε για αδιαφορία, ούτε για αδράνεια. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι η χώρα, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, δεν έχει ανάγκη ούτε από χαλαρές ψήφους, ούτε από θολά μηνύματα που μπορεί να οδηγήσουν είτε σε πολιτικές τερατογενέσεις, είτε σε αδιέξοδους συσχετισμούς", έχει αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στελέχη να αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί σε επίπεδο προγράμματος και σε καμία περίπτωση δε θα μπει σε μονοπάτι τοξικότητας και άγονης αντιπαράθεσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ