Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Ιαν-2023 13:20

  Σύσκεψη στο Μαξίμου: Τον οδικό χάρτη της Ε.Ε. ακολουθεί η Ελλάδα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

  5359189
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έθεσαν επί τάπητος τις τελευταίες εξελίξεις με τον πανδημικό ιό στην Κίνα καθώς και τις συστάσεις της Ε.Ε. για τις αφίξεις από την ασιατική χώρα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον οδικό χάρτη που αποτύπωσαν χθες οι Βρυξέλλες και προβλέπει, μεταξύ, άλλων, το αρνητικό τεστ 48 ωρών για τους ταξιδιώτες από την Κίνα καθώς και τη χρήση μάσκας για τους επιβάτες των πτήσεων από και προς τη χώρα της Ασίας.

  Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προληπτική προσέγγιση υπό το πρίσμα των εξελίξεων της νόσου COVID-19 στην Κίνα, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για επαρκή και αξιόπιστα δεδομένα και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Κίνα, αρχής γενομένης από τις 8 Ιανουαρίου 2023. 

  Ειδικότερα, τα κράτη μέλη συμφώνησαν να συστήσουν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων προς και από την Κίνα να φορούν ιατρική μάσκα. Ταυτόχρονα, τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να εισαγάγουν, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα, την απαίτηση για αρνητικό τεστ COVID-19 το οποίο θα πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα.

  Τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν τα μέτρα αυτά με τυχαίες δοκιμές επιβατών που φθάνουν από την Κίνα κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη καθώς και με ελέγχους στα λύματα των αεροπλάνων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ