Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Δεκ-2022 21:15

  Qatargate: Αποσπάσματα από τις ανακρίσεις της Ε. Καϊλή στον ιταλικό Τύπο - Τι λέει για το "σύστημα Παντσέρι"

  2499223
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αποσπάσματα από την ανάκριση της Εύας Καϊλή στις 10 και 11 Δεκεμβρίου δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, σύμφωνα με τα οποία η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ανέφερε για τα 600.000 ευρώ που εντοπίστηκαν στην κατοχή του πατέρα της πως δεν ήταν δικά της ούτε του συντρόφου της, αλλά "για τον Παντσέρι”, ο οποίος φαίνεται να έφερνε μετρητά στο σπίτι των Καϊλή και Giorgi ήδη από πριν από την πανδημία.

  Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το δημοσίευμα αναφέρει πως η κα Καϊλή υποστήριξε για το ποσό των 150.000 ευρώ πως ήταν χρήματα που είχε δανειστεί ο σύντροφός της Giorgi ως συνεισφορά για τα έξοδα αγοράς του σπιτιού τους, έξοδα που η Εύα Καϊλή ισχυρίστηκε ότι ο σύντροφός της δυσκολευόταν να καλύψει.

  Η κα. Καϊλή φέρεται να επισήμανε στους ανακριτές πως ο Giorgi "κρατούσε κάτι για τον Παντσέρι” και "ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, τον Κοτσολίνο”.

  Σύμφωνα με την Il Fatto Quotidiano, ο Παντσέρι "ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του Τζιόρτζι”, ο οποίος ενήργησε ως διερμηνέας του (μιλούσε μόνο ιταλικά) επειδή αισθανόταν "ηθική υποχρέωση” απέναντί του, όπως και απέναντι στον ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοτσολίνο, για τον οποίο και εργαζόταν ως βοηθός.

  Η κα. Καϊλή φέρεται επίσης να δήλωσε πως δεν "εμπιστευόταν” τις δραστηριότητες που είχε ο σύντροφός της με τους Παντσέρι και Κοτσολίνο.

  Όπως επισημαίνει η ΕΡΤ, η ιταλική εφημερίδα σημειώνει πως η Ελληνίδα πολιτικός έκανε αναφορά σε πολλά ονόματα κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Ξεκινώντας από εκείνους που κάλεσε αμέσως μετά την επιχείρηση στο σπίτι της, δηλαδή τους Παντσέρι, Ταραμπέλα και Αρένα, ακολούθως αναφέρθηκε σε άλλους 3 Ιταλούς ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, τους Κοτσολίνο, Μορέτι και Μπένιφεϊ, ενώ κατονόμασε και 5 βοηθούς ευρωβουλευτών.

  Η κα. Καϊλή υποστήριξε πως το "σύστημα του Παντσέρι" με τους προαναφερθέντες ήταν αλληλοβοήθειας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το ένα χέρι νίβει το άλλο”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ