Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Δεκ-2022 23:51

  Ό. Κεφαλογιάννη: O προϋπολογισμός σηματοδοτεί μια πορεία κοινωνικής ανάπτυξης

  Ό. Κεφαλογιάννη: O προϋπολογισμός σηματοδοτεί μια πορεία κοινωνικής ανάπτυξης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το μεγάλο στοίχημα του Προϋπολογισμού του 2023, για διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας, εν μέσω ενός περιβάλλοντος αυξημένου κινδύνου παγκοσμίως, αλλά και απειλής μιας νέας ύφεσης στην Ευρώπη, υπογράμμισε η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

  Στοίχημα το οποίο περιλαμβάνει και την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας αλλά και την αύξηση της ανθεκτικότητας της οικονομίας, τόνισε. Η πρώην υπουργός, ανέφερε πως το 2022 κλείνει με εκτίμηση ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης στο 5,6%, σημειώνοντας επίσης την υποχώρηση της ανεργίας και πως φέτος  εκτιμάται ότι θα επιτύχουμε ιστορικό υψηλό στις άμεσες ξένες επενδύσεις και στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών”. Δεν παρέλειψε να αναφέρει την αναγνώριση του έργου της κυβέρνησης από μεγάλους διεθνείς οίκους, οι οποίοι αξιολογούν την ελληνική οικονομία "μια ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ αναλυτές διεθνούς κύρους προδικάζουν ότι κατά το 2023 η Ελλάδα θα κατακτήσει τον πολυπόθητο αυτό στόχο.”.

  Πρόσθεσε ακόμη σε αυτό το σημείο, την στήριξη από την κυβέρνηση των αδύναμων κοινωνικά ομάδων, της μεσαίας τάξης, τη μικρομεσαία επιχείρηση "τα ευρύτερα δηλαδή κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας.”, κάτι που όπως είπε θα συνεχιστεί και την νέα χρονιά. Παράλληλα η κ. Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως η πρόβλεψη για θετικό πρόσημο στον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης έρχεται τη στιγμή που η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει τον 3ο χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίας εικοσαετίας και με την Ευρώπη να πλήττεται εντονότερα.

  Πιο συγκεκριμένα, από τον προϋπολογισμό του 2023 η βουλευτής Ά Αθηνών ξεχώρισε τα ισχυρά μέτρα στήριξης, με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την πρόβλεψη για αναπτυξιακά μέτρα και κίνητρα, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων.

  Η κ. Κεφαλογιάννη πρόσθεσε επίσης στα μέτρα με θετικό πρόσημο, την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και την μονιμοποίηση της μείωσης κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών. Ανέφερε ακόμη, τη μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για 1,2 εκατ. εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και μέτρα εισοδηματικής ενίσχυσης τα οποία προβλέπονται και για τους δημοσίους υπαλλήλους, "ενώ, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, αυξάνονται οι κύριες συντάξεις κατά 7,75% και καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης σε 1 εκατ. συνταξιούχους.”. Στον τομέα της εθνικής ασφάλειας η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας "όπως οφείλουμε άλλωστε, εν μέσω σφοδρών και χωρίς προηγούμενο προκλήσεων της Τουρκίας.”.

  Προς το τέλος της ομιλίας της η βουλευτής τόνισε πως "η σύνθεση, η ισορροπία δηλαδή μεταξύ του συλλογικού και του ατομικού είναι αυτός ο συγκερασμός, που απαντάει και στις ανάγκες του σήμερα. Ένας συγκερασμός που ερίζεται στις δυνάμεις του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Και εγγυάται την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους ως ασπίδας προστασίας των πολιτών, με όχημα την ανάπτυξη της οικονομίας. Σ

  ε αυτή ακριβώς την ξεκάθαρη πολιτική της σύνθεσης και της ισορροπίας, είναι που προσκρούει η μηδενιστική κριτική και η ανέξοδη προεκλογική παροχολογία, από πλευράς κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης.” Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε η κ. Κεφαλογιάννη εξακολουθεί "ως γνήσια φωνή του λαϊκισμού, να παραμένει προσκολλημένος στις αυταπάτες, τις ψευδαισθήσεις και την πολιτική ανευθυνότητα. Και απέναντι σε αυτή ακριβώς την αντίθεση ο ελληνικός λαός θα δώσει ξεκάθαρη απάντηση στις εκλογές του 2023, που είναι πολύ κοντά. Θα βάλει τον πήχη ψηλά ζητώντας εγγυήσεις σε αυτό το περιβάλλον της ανασφάλειας, για ένα καλύτερο μέλλον. Θα στηρίξει την πολιτική της αποτελεσματικότητας, που οδηγεί τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και πασχίζει να οικοδομήσει μία οικονομία βιώσιμη, σύγχρονη, με κοινωνική ανταποδοτικότητα. Όπου ο πλούτος θα διανέμεται στους πολλούς, με τρόπο δίκαιο. Με βελτιωμένα δημόσια αγαθά, καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία, καλύτερο κράτος πρόνοιας για όλους. O Κρατικός Προϋπολογισμός του έτους 2023 σηματοδοτεί αυτή ακριβώς την πορεία. Μια πορεία κοινωνικής ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας.”

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ