Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Δεκ-2022 14:11

  Ν. Ανδρουλάκης για Ημέρα κατά των Γενοκτονιών: Nα διατηρoύμε ζωντανή τη μνήμη

  5747254
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ανάγκη να τιμήσουμε σήμερα  τα θύματα των Γενοκτονιών του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των Γενοκτονιών.

  Όπως είπε αυτή η μέρα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα φέτος, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που αποτέλεσε τη δραματικότερη κατάληξη στην προαιώνια παρουσία του Ελληνισμού στα μικρασιατικά παράλια.

  Και πρόσθεσε: Είναι, λοιπόν, ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να τιμήσουμε σήμερα τα θύματα των Γενοκτονιών του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού και θέλω να ευχαριστήσω το Σωματείο Δράσης "Νίκος Καπετανίδης" για τη σημερινή του πρωτοβουλία.

  Ο στόχος της αναγνώρισης και των εκδηλώσεων μνήμης μιας Γενοκτονίας δεν είναι η αναζωπύρωση παλαιών αντιπαραθέσεων μεταξύ λαών και χωρών. 
  Αντιθέτως, μόνο η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας, η μνήμη και η καταδίκη θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον.

  "Για το λόγο αυτό, οφείλουμε απέναντι στην ιστορία και την ανθρωπότητα να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση τους. 

  Είναι ένα χρέος εθνικό για το οποίο όλοι μαζί θα πρέπει να εργαστούμε για να το πετύχουμε" κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ