Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 19:10

  Ν. Μηταράκης σε ΕΕ: "Πρέπει να συμφωνήσουμε για τους τρόπους προστασίας των συνόρων"

  N. Μηταράκης από Έβρο: Η Τουρκία έσπρωξε με απειλή βίας τους 38 μετανάστες σε ελληνικό έδαφος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

  Κεντρικοί άξονες της ατζέντας ήταν μεταξύ άλλων η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, η εξωτερική διάσταση της μεταναστευτικής κρίσης, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιστροφές και το θέμα των εκτοπισμένων από την Ουκρανία.  

  Ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στάθηκε για ακόμη μια φορά και στην στάση της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "αρνείται ρητά να εφαρμόσει τις διατάξεις της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την επανεισδοχή που την υποχρεώνουν να δέχεται τις επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών".  

  Ο κ. Μηταράκης τόνισε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα της έμπρακτης αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών για την ίση κατανομή των πολιτών τρίτων χωρών που έχουν εισέλθει στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, καλώντας τους εταίρους σε "συμφωνία για τους τρόπους προστασίας των συνόρων". 

  Παράλληλα, ο κύριος Μηταράκης εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία, τονίζοντας πως η χώρα μας έχει δεχτεί περισσότερους από 100.000 εκτοπισθέντες από τον πόλεμο ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την έκρυθμη κατάσταση στη γειτονική Μολδαβία.  

  Τέλος, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Εσωτερικών, ενώ παρευρέθηκε και στο γεύμα εργασίας, όπου συζητήθηκε η βελτίωση της πολιτικής επιστροφών των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ