Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 18:08

  Πρέσβης Κατάρ: Απτή ευημερία στις ελληνο-καταρινές σχέσεις

  160684712
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κεντρικό μήνυμα "η ενότητά μας είναι η δύναμή μας", εορτάστηκε το μεσημέρι στην Αθήνα, με την καθιερωμένη δεξίωση, η Εθνική Ημέρα του Κατάρ. Ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Ελλάδα Ουαλίντ Αλ - Εμάντι (Waleed bin Mohammed Al-Emadi) υποδέχθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας τους καλεσμένους τους, με τους οποίους συνεόρτασε την Εθνική Ημέρα της χώρας του. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Κατάρ, τον χαιρετισμό του πρεσβευτή του Κατάρ στη χώρα μας και την κοπή της παραδοσιακής πίτας.

  Στον χαιρετισμό του, ο Καταριανός πρέσβης Ουαλίντ Αλ - Εμάντι (Waleed bin Mohammed Al-Emadi) εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω συνεργασία, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ και της Ελλάδας. "Σήμερα βλέπουμε μια απτή ευημερία στις ελληνο-καταρινές σχέσεις, με βάση την αλληλοϋποστήριξη των δύο χωρών στα διεθνή συνέδρια και οργανισμούς, στο πλαίσιο των κοινών αξιών, ιδεών, δραστηριοτήτων, στόχων και οραμάτων. Προχωράμε σε εμβάθυνση της συνεργασίας, ανάπτυξη της κοινής εργασίας, με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας πορείας προς τη σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη" διαμήνυσε ειδικότερα ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Ελλάδα.

  Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τους επαίνους του στην ελληνική κυβέρνηση και "τον φίλο ελληνικό λαό για τη σταθερή και ιστορική φιλία μεταξύ του Κράτους του Κατάρ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, προσβλέποντας στην περαιτέρω συνεργασία, με στόχο την σύσφιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Περαιτέρω, ο πρέσβης του Κατάρ εξέφρασε την πεποίθηση στην υποστήριξη συλλογικών πρωτοβουλιών και πολυμερών δράσεων για την αντιμετώπιση παγκόσμιων κρίσεων, όπως η επισιτιστική ασφάλεια, η ενεργειακή ασφάλεια, η πανδημία του κορονοϊού και άλλες. Στην κατεύθυνση αυτή, διατύπωσε τη βούληση της χώρας του να αναπτύξει σχέσεις με χώρες και περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς και να συμβάλλει στην ενίσχυση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, μέσω της μεσολάβησης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών για την επίλυση διαφορών και την εδραίωση της σταθερότητας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

  Επίσης, ο Ουαλίντ Αλ - Εμάντι αναφέρθηκε στα "σημαντικά επιτεύγματα" του Κατάρ τα τελευταία χρόνια στον πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, αθλητικό, υγειονομικό και εκπαιδευτικό τομέα, "τα οποία έχουν χαράξει μια ανεξίτηλη εικόνα για αυτό και εδραίωσαν την προνομιακή του θέση μεταξύ των λαών", όπως επισήμανε.

  Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022 από τη χώρα του. "Ο εορτασμός της Εθνικής Ημέρας του Κατάρ φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022 από το Κατάρ - για πρώτη φορά διοργανώνεται σε αραβική χώρα – και που αναδεικνύει σε όλον τον κόσμο την ενότητα και τον πολιτισμό του λαού του Κατάρ. Οι φίλαθλοι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία και τον πολιτισμό του Κατάρ που συνδέονται με τις αραβικές μας αξίες.

  "Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου περιλαμβάνει παράλληλα 4.500 δραστηριότητες πολιτιστικής κληρονομιάς σε διάστημα 24 ημερών, οι οποίες ενισχύουν και αναδεικνύουν την πίστη, την αλληλεγγύη, την ενότητα και την υπερηφάνεια για την εθνική ταυτότητα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέδειξε τις οικονομικές και διοικητικές δυνατότητες του Κατάρ, την ασφάλεια και τα επιτεύγματα της χώρας σε όλους τους τομείς, ενώ έφερε κοντά τους ανθρώπους και ενοποίησε συναισθήματα με στόχο την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που απειλούν την ανθρωπότητα". Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας του Κατάρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ