Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 16:01

  Επιμένει στο ερώτημα για παρακολούθηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων ο Α. Τσίπρας - Έκρυθμο κλίμα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Σε έκρυθμο κλίμα - έστω και χωρίς παρατράγουδα- πραγματοποιήθηκε η δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με τον ίδιο να έρχεται και σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

  Ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του ζήτησε απάντηση με "ναι ή όχι" για το εάν παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Είπε μάλιστα πως προτίθεται να διακόψει την αγόρευσή του προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα αυτό ο πρωθυπουργός. 

  Ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής να ολοκληρώσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά: Γνωρίζετε ότι μιλάμε σε νομοσχέδιο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να λάβει τον λόγο όποτε κρίνει. 

  Ο κ. Τσίπρας τελικώς κατέβηκε από το βήμα όπου ακολούθησε η τριτολογία του πρωθυπουργού. 

  "Θέλω να δηλώσω τη βαθύτατη ανησυχία μου μετά το πέρας της τριτολογίας του πρωθυπουργού γιατί του έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα για το εάν παρακολουθείτο ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, δεν απάντησε και αποχώρησε από την αίθουσα. Φοβήθηκε γιατί έθεσα θέμα παραίτησής του. Με την ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς. Αυτή η εικόνα της αποχώρησής του και όσων διέπραξε εναντίον της χώρας, θα τον ακολουθούν για πάντα", δήλωσε λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε πως η διαδικασία του διαλόγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό, ολοκληρώθηκε με την τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του: 

  τελευταίο καταφύγιο των ενόχων ο διχαστικός λόγος και η πατριδοκαπηλεία. ανέβηκε σ αυτο το βήμα για να θυμηθεί το 2008

  είπατε ότι δεν θα κανετε μηνυση σε κανεναν δημοσιογράφο και αναφερθήκατε μόνο σε έναν. Δεν είναι ένας ο δημοσιογράφος. Οι αποκαλύψεις που έγιναν ήταν από εφημερίδες που πρόσκεινται και στην Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Γιατί λοιπόν δεν κάνετε μηνύσεις; και όχι εσείς ως πρθυπουργός; Από αυτούς που φέρονται παρακολουθούμενοι στις λίστες; γιατί δεν ενθαρρύνατε κανέναν; Δεν ασκείτε μηνύσεις όχι γιατί είστε υπεράνω αλλά γιατί φοβάστε τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν. 

  Η κατάθεση νέου Ποινικού Κώδικα είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που γίνεται με ευθύνη νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, διακεκριμένων νομικών. Με ρωτατε διαρκώς γιατί θέλησα να κατατεθεί αυτούσιο το πόνημα. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων τι θα γινόταν και οι φόβοι μας δικαιώθηκαν. Γιατί γνωρίζαμε τις πιέσεις της τραπεζοκρατιας. Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνησή σας ήταν να αλλάξετε διαστάσεις. Με πρόσχημα τις... μολότωφ, περάσατε τροπολογία για ασυλία στα τραπεζικά στελέχη που έγινε και θέμα στους Financial Times.

  Μπορείτε να πείτε πάμε μαζί στην ΑΔΑΕ να δούμε όλα τα στοιχεία; Πάμε όλοι μαζί στους επικοινωνιακούς παρόχους που υποχρεούνται να κρατούν αρχεία. Προειδοποιώ και τους παρόχους που είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να τηρούν τα αρχεία. Ακριβώς επειδή ανησυχώ για το τι θα σκαρφιστείτε στην απελπισία σας, αλήθεια κάναμε εμείς τέτοια ατοπήματα σαν αυτα που υπονοήσατε τα οποία δεν τα ανακαλύψατε; γιατί δεν τα βγάζατε στην εξεταστική; Μην επιβαρύνετε άλλο τη θέση σας με άσφαιρους αντιπερισπασμούς και κατασκευές.

  Διαβάστε επίσης:

  * Αλ. Τσίπρας: Δεσμευτείτε πως θα παραιτηθείτε αν αποδειχθεί ότι παρακολουθούσε η ΕΥΠ πολιτικούς και ηγεσία στρατεύματος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ