Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 15:06

  Κ. Μητσοτάκης: Ουδέποτε το ελληνικό κράτος προμηθεύτηκε παράνομο λογισμικό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:03

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Οι υψηλοί τόνοι στην ολομέλεια της Βουλής κυριάρχησαν και στην τριτολογία του πρωθυπουργού.

  "Είστε ψεύτης κ. Τσίπρα γιατί έχω πει πολλές φορές ότι ουδέποτε το ελληνικό κράτος προμηθεύτηκε τέτοιο λογισμικό και πάντως εγώ δεν υπήρξα ποτέ αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίας πλην των επισήμων καναλιών της ΕΥΠ που αφορούσε αποκλειστικά θέματα Εθνικής ασφάλειας. Τελεία και παύλα... Και δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία. Δεν σας επιτρέπω να λέτε ότι στο γραφείο του πρωθυπουργού λειτουργούσε το predator...", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας νέα κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

  "Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Θα ψάξει και θα αναζητήσει στοιχεία πραγματικά και εφόσον κρίνει ότι έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις θα δράσει αναλόγως. Αυτό οφείλει να κάνει και θα την προστατεύσουμε, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα και η δημόσια αντιπαράθεση σε ένα θέατρο του παραλόγου που θέτει σε κίνδυνο τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ασφάλεια της χώρας...Και επειδή λέτε ότι με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν παίζουμε...Δεν παίζετε εσείς όταν εργαλειοποιείτε μία πληροφορία, για την οποία δεν έχετε καμία απόδειξη; Εσείς πρέπει να το αποδείξετε", ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

  Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε εξαπολύσει συνολική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια της δευτερολογίας του.

  Ο κ. Μητσοτάκης… πέταξε το γάντι στον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, εγκαλώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για ακραίο σημείο διαπλοκής, με αφορμή την ψήφιση του ποινικού κώδικα πριν τις εκλογές του 2019.

  "Δεν το είπα εγώ, αλλά το είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής... Σας κατηγορεί ότι κάνατε την ενεργητική δωροδοκία από κακούργημα πλημμέλημα και σας κατηγορεί ευθέως όχι ένας τυχαίος υπουργός αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης σας…Το βράδυ των ευρωεκλογών προκηρύξατε εκλογές και κρατήσατε ανοιχτά τη Βουλή για μία εβδομάδα, για να ψηφίσετε ένα ποινικό κώδικα με χιλιάδες σελίδες. Ποιους εξυπηρετήσατε με αυτήν την ρύθμιση; Είστε ο άνθρωπος που έχει δύο στενούς συνεργάτες του στο ειδικό δικαστήριο και όταν κάνετε μαθήματα Δημοκρατίας να είστε λίγο πιο προσεκτικός τουλάχιστον προς τη δική μας παράταξη", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Με αφορμή, μάλιστα, δηλώσεις του κ. Τσίπρα, για το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, ο πρωθυπουργός στάθηκε ακόμα πιο οξύς απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. "Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τραγικό περιστατικό που οφείλει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη και θα το κάνει και μέχρι τότε θα συνιστούσα από όλους προσοχή και όχι στοχοποίηση της αστυνομίας συλλήβδην. Και σε καμία περίπτωση να φαντάζεστε ότι θα μπορείτε να επαναλάβετε όσα κάνατε, γιατί εσείς τα οργανώσατε, τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτά τελείωσαν. Τελείωσαν μία και καλή...", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  "Αυτή η μόνιμη προσπάθειά σας να παρουσιάσετε την παράταξή μας ως διχασμένη και ως έχουσα σημαντικά εσωκομματικά προβλήματα τείνει να πέφτει μόνιμα να πέφτει στο κενό. Και σε κάθε περίπτωση, εάν θεωρείτε ότι όντως υπάρχει ζήτημα κοινοβουλευτικής συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έχετε στα χέρια σας το υπέρτατο όπλο που σας δίνει ο κανονισμός της Βουλής. Κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική μας ομάδα...", επεσήμανε ο πρωθυπουργός. "Έχει παρέλθει το εξάμηνο που προβλέπει ο κανονισμός και την τελευταία πρόταση δυσπιστίας την κάνατε για τα χιόνια...", πρόσθεσε.

  Στη δευτερολογία του, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε:

  - Ο πρώτος που υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου... Και είναι επί της ουσίας σωστή επιλογή... Σε καμία περίπτωση κατά την άποψή μου δε θα πρέπει η Εθνική υπηρεσία πληροφοριών να υπάγεται στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη...

  - Επί των ημερών σας κ. Τσίπρα έγιναν 75.000 επισυνδέσεις συνολικά...

  - Εμείς δεν θεωρούμε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πρέπει να μετατραπεί σε μη κυβερνητική οργάνωση και το λέμε ξεκάθαρα... Είμαστε μία χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρούς εξωτερικούς κινδύνους και πολλοί από αυτούς τους κινδύνους απαιτούν από την ΕΥΠ να αναλάβει δράσεις...Η ισορροπία που έχουμε πετύχει μεταξύ της προστασίας των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων, αλλά και της δυνατότητας που δίνουμε στην ΕΥΠ να μπορεί να κινείται και να χρησιμοποιεί το εργαλείο των νόμιμων συνακροάσεων είναι ενδεδειγμένη και ισορροπημένη... Η προσθήκη πρόσθετων δικλίδων καθιστά την διαδικασία πιο δύσκολη...Το νομοσχέδιο διορθώνει παθογένειες του παρελθόντος χωρίς να απονευρώνει την ΕΥΠ...

  - Μήνυση και αγωγή από εμένα σε δημοσιογράφο δεν πρόκειται να γίνει... Αλλά εδώ έχει συμβεί το ανάποδο. Μου έκανε αγωγή ο κ. Βαξεβάνης διότι θίχτηκε επειδή είπα την αλήθεια, την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα και ας μου κάνει και δεύτερη...Είπα ότι το 2016 στήθηκε ένα κανάλι, ένα δίκτυο καναλιών στην Ελλάδα και αποδεικνύεται τουλάχιστον όσο μπορεί να το αποδείξει αυτό η αμερικανική δικαιοσύνη ότι δέκα εκατομμύρια δολάρια διακινήθηκαν για να στηθεί αυτό το δίκτυο καναλιών. Ελλάς Net. Ο κ. Βαξεβάνης ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος...

  - Είναι δυνατόν να υπονοείται ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Αυτό είναι ντροπή σας. Ή γνώριζα εγώ ότι παρακολουθείται ο κ. Φλώρος; Δε ντρέπεστε λίγο. Να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα; Αυτά θα μάθαινα; Αναφερθήκατε στον κ. Φλώρο... Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιλέχθηκε από αυτή την κυβέρνηση. Είναι ένας εξαιρετικός αξιωματικός που τιμά το εθνόσημο και μόνο και μόνο να διακινούνται άρθρα με υπονοούμενα ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ δεν θέλω να το σχολιάσω. Αλλά ξέρω ότι κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ με αυτά που γράφονται.

  - Αυτό που είπα στο τέλος Αυγούστου ισχύει στο ακέραιο... Κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν γνώριζα τίποτα για την παρακολούθηση κανενός πολιτικού προσώπου ή κανενός δημοσιογράφου... Σας ρωτώ και πάλι κ. Τσίπρα επειδή εσείς μιλήσατε για ψέμα... Το πρώτο ψέμα το είπατε ήδη. Ο κ. Πιτσιόρλας ήταν υπό παρακολούθηση ή όχι; Το γνωρίζετε ή όχι; Σας ρωτώ λοιπόν και πάλι... Αυτό που μας λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι γνώριζε ότι παρακολουθείται ο κ. Πιτσιόρλας, αλλά είπα ότι δεν παρακολουθείται κανένας βουλευτής για να θολώσω τα νερά...Εγώ απάντησα ευθέως κ. Τσίπρα στο ερώτημά σας και τώρα σας ρωτώ εγώ, κ. Τσίπρα επί ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις πού να αφορούσαν τους πολιτικούς δημοσιογράφους η ανώτατους δικαστές; Εγώ σας απάντησα δεν ξέρω και δεν πρέπει να ξέρω. Εσείς θα απαντήσετε; Περιμένω την απάντησή σας. 

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Κ. Μητσοτάκης: Γενναία θεσμική απάντηση το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις - Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

  *Επιμένει στο ερώτημα για παρακολούθηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων ο Α. Τσίπρας- Έκρυθμο κλίμα

  * Αλ. Τσίπρας: Δεσμευτείτε πως θα παραιτηθείτε αν αποδειχθεί ότι παρακολουθούσε η ΕΥΠ πολιτικούς και ηγεσία στρατεύματος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ