Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Νοε-2022 16:17

  Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα - Βρέθηκε όπλο σε συρτάρι

  Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα - Βρέθηκε όπλο σε συρτάρι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της υπεύθυνης της ΜΚΟ στην Καλαμάτα.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιούσαν μέλη της οικονομικής αστυνομίας, βρέθηκε όπλο σε κλειδωμένο συρτάρι. Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα περίστροφο το οποίο ήταν αδήλωτο.

  Η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός, που συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, υποστηρίζει ότι δεν είναι δικό της, ότι δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει, καθώς και ότι ήταν καιρό στο συρτάρι.

  Από "κόσκινο" όλες οι δομές

  Οι παράλληλες έρευνες της οικονομικής αστυνομίας εστιάζεται, εκτός από τις δομές και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση.

  Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από "ψιλό κόσκινο" όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της "Κιβωτού", σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

  Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε "έφοδο" την περασμένη Τρίτη.

  Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε άψογη συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της "Κιβωτού του Κόσμου", από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

  Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

  Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

  Πηγή: TheToc

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ