Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Οκτ-2022 14:32

  Ανδρ. Πάτσης (βουλευτής ΝΔ): Τι απαντά "στις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ"

  Ανδρ. Πάτσης (βουλευτής ΝΔ): Τι απαντά "στις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απάντηση "στις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ" και συγκεκριμένα στον βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλο Πολάκη δίνει, με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης.

  Πιο ειδικά, ο κ. Πάτσης αναφέρει:

  "Τις τελευταίες μέρες,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων  και συκοφαντιών σε βλαρος μου,ότι δήθεν είμαι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας και ότι  μέσω εταιρίας συμφερόντων μου αγοράζω κόκκινα δάνεια από Τράπεζες στο 1/25 της αξίας  τους.Επειδή η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχειμε όσα εν γνώσει  του αναληθώς ισχυρίζεται,παραθέτω τα κατωτέρω. 

  1. Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς.Το 1996 η Τράπεζα  αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρία την Multi Collection, με σκοπό την διαχείρηση  των δανείων της και μόνο.Στην εταιρία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας  μου, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42%, ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα, η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ, στελέχη της. Το 2009, με κοινή απόφαση των  μετόχων, προχωρήσαμε στη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, η οποία και έπαυσε κάθε  δραστηριότητά της. 

  2. Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ  ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα  δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε  προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους. Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική  απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλλε στην  Τράπεζα το ποσό των 4,3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει. 

  Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4,3 εκ..Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός  μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργή.

  Ο  κ.Πολάκης, με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα, προσπάθησε  ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου  διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα.

  Η οδός της  δικαιοσύνης είναι μονόδρομος", καταλήγει ο κ. Πάτσης.

  Διαβάστε ακόμη

  * Για εξηγήσεις καλεί ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τον βουλευτή Αν. Πάτση

  * Ν. Ηλιόπουλος: H πολιτική Μητσοτάκη έχει φέρει τριπλασιασμό στους πλειστηριασμούς

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ