Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Οκτ-2022 13:01

  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την ελληνική κοινωνία

  Μητσοτακης Σακελλαροπούλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:26

  Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών, για να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, δίνοντας έμφαση στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, στην καθιερωμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  "Η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει καταναλωτές νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έτσι ώστε το κόστος της ενέργειας να είναι αποδεκτό…Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε μία παγκόσμια κρίση πληθωρισμού. Ξέρουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πως αυτές οι κρίσεις έχουν επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία και ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν σήμερα πολύ δύσκολα πέρα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών, για να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, δίνοντας πάντα έμφαση στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Για αυτό και θα υπάρχει παρέμβαση στο τέλος του έτους, με το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ, που θα δοθεί με πιο διευρυμένα κριτήρια σε σχέση με το παρελθόν", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποκλίνουμε από τους στόχους για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί και το γεγονός ότι θα μπορούμε να έχουμε περισσότερους πόρους διαθέσιμους και κοινωνική πολιτική οφείλεται ακριβώς σε μία ανάπτυξη που μας εξέπληξε ευχάριστα και είναι αποτέλεσμα πολλών πολιτικών επιλογών αυτής της κυβέρνησης. Το μέρισμα της ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια στους πολίτες, στο πλαίσιο των στόχων που έχουμε θέσει και αυτή θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουμε και τους επόμενους μήνες, αλλά και ολόκληρο το 2023", ανέφερε.

  Όλα τα στοιχεία του προγράμματος "Φώφη Γεννηματά" - Κ. Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές

  Ειδική ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη σημερινή παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Όπως σημείωσε, με βάση τα στοιχεία του προγράμματος "Φώφη Γεννηματά":

  - Έχουν σταλεί παραπάνω από ένα εκατομμύριο μηνύματα για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών.

  - 40.000 γυναίκες ήδη έχουν κάνει χρήση αυτής της πρόνοιας της ελληνικής πολιτείας.

  "Έχουμε εντοπίσει παραπάνω από 2.000 περιπτώσεις κακοηθειών που εντοπίστηκαν σε πρώιμο στάδιο και άρα μπορεί να αντιμετωπίσουν πολύ πιο ήπια και πιο αποτελεσματικά…Να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες άνω των 50 να κάνουν χρήση αυτής της δωρεάν παροχής της ελληνικής κυβέρνησης…", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ