Ν. Δένδιας και ΥΠΕΞ Αιγύπτου αμφισβήτησαν τη νομιμότητα του τουρκολιβυκού μνημονίου
Δευτέρα, 03-Οκτ-2022 19:05
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μίλησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry) αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη.
Όπως αναφέρει το υπ. Εξωτερικών, αμφότερες οι πλευρές αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας να υπογράψει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία. Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως ο Έλληνας υπουργός ΕΞωτερικών μεταβεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις την προσεχή Κυριακή.
Ο ΥΠΕΞ @NikosDendias μίλησε τηλεφωνικά με Αιγύπτιο ΥΠΕΞ S.Shoukry για πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη. Αμφότερες πλευρές αμφισβήτησαν νομιμότητα λιβυκής κυβ/σης εθνικής ενότητας να υπογράψει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης. O 🇬🇷ΥΠΕΞ θα μεταβεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις την Κυριακή https://t.co/uHqL1LPPBv
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) October 3, 2022
Σε λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.