Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Σεπ-2022 23:10

  Επιστολή της Ό. Γεροβασίλη και της Σ. Αναγνωστοπούλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής

  5662688
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Τασούλα, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Όλγα Γεροβασίλη και  η τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου θέτουν σοβαρά  ζητήματα  για το σ/ν του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που κατατέθηκε εχθές (1/9) και εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή τη Δευτέρα (5/9) για να ψηφιστεί στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη (8/9), σ/ν του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: "Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Ινστιτούτου Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού του Ντελαγουέρ, σχετικά με την επιστροφή στην Ελλάδα, μίας συλλογής εκατόν εξήντα μίας (161) αρχαιοτήτων του Κυκλαδικού Πολιτισμού, ευρισκόμενης στη Νέα Υόρκη και την έκθεση αυτής και άλλων αρχαιοτήτων του Κυκλαδικού πολιτισμού στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης".

  Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους: "Πρόκειται για ένα ακραίο νομοσχέδιο που αντιβαίνει στην αρχαιολογική νομοθεσία, εκθέτει τη χώρα και την απομακρύνει από τη νόμιμη διεκδίκηση αρχαιοτήτων που παρανόμως έχουν αφαιρεθεί από το έδαφος της".

  Με την επιστολή αυτή, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου που προσβάλλει  το κύρος του κοινοβουλίου και που λειαίνει το έδαφος  για τη νομιμοποίηση δράσεων αρχαιοκαπηλίας και παράνομων εξαγωγών αρχαιοτήτων. Επιπλέον απαιτούν την κατάθεση στη Βουλή, όλων των εγγράφων βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκε  η σχετική συμφωνία.

  Επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία" η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Επιστολή (975 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ