Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Σεπ-2022 11:45

  ΠΑΣΟΚ: Να εγκρίνει ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά την άρση απορρήτου

  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις που κλονίζουν την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συνέχεια των χθεσινών αντιδράσεών του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης Θεσμών και Διαφάνειας, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επανέρχεται με σκληρή ανακοίνωσή του, ζητώντας "ή θα ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την ΕΥΠ ή ο πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών, ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός, θα εγκρίνει την άρση του απορρήτου βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, όπως ήδη έγκριτοι συνταγματολόγοι υποστηρίζουν στον δημόσιο διάλογο". 

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

  Αφού οδήγησαν τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία, τώρα κρύβονται πίσω από την αρχή του απορρήτου παίζοντας θέατρο στην πλάτη του ελληνικού λαού.

  Σύμφωνα με τη θεώρηση του πρώην γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος και του νυν Θεμιστοκλή Δεμίρη, της Εισαγγελέα Εφετών που εποπτεύει την ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και των Υπουργών Γιώργου Γεραπετρίτη και Κυριάκου Πιερρακάκη, η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά η κοινή γνώμη δεν θα μάθει ποτέ το λόγο.

  Το θέατρο του παραλόγου είναι καιρός να λάβει τέλος, καθώς εκθέτει τη χώρα διεθνώς, όπως αποδεικνύεται από το καθημερινό ενδιαφέρον εκατοντάδων ξένων ΜΜΕ.

  Θεσμική λύση δεν είναι η ενημέρωση στο αυτί και μάλιστα "μόνο για όσα θα μπορούμε να πούμε", όπως επισημάνθηκε αρμοδίως στη χθεσινή ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

  Οι λύσεις είναι δύο: Ή θα ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την ΕΥΠ ή ο πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών, ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός, θα εγκρίνει την άρση του απορρήτου βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, όπως ήδη έγκριτοι συνταγματολόγοι υποστηρίζουν στον δημόσιο διάλογο.

  Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από την επίκληση του απορρήτου κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλούμε να εγκρίνει προσωπικά την άρση του προσχήματος.

  Για να δούμε -επιτέλους- ποιος επιδιώκει το φως και ποιος το φοβάται.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ